Norgee

15 Måter å Øke Internett hastigheten Din i Dag

hvordan øke internett hastigheten

Ønsker du å øke internett hastigheten din? Hvis du sliter med sakte internett, fortsett å lese. Vi viser deg hvordan du kan øke internetthastigheten din i dag.

Hvis du starter en blogg, er rask internetthastighet et must-have. Uten det vil det ta evigheter å sende filer, laste ned og laste opp bilder til blogger, eller bare laste inn nye sider for å lese. Dette kan drastisk påvirke suksessen til nettstedet ditt.

Heldigvis kan du endre noen ting rundt huset, datamaskinen og selve ruteren for å øke nedlastingshastigheten – du kan bli sjokkert over hvor mye ekstra hastighet du kan få.

I denne artikkelen vil vi dele 15 måter å øke internetthastigheten din.

Let’s go!

I denne guiden:

 • Test et annet modem/ ruter
 • Slå av og på routeren
 • Søk etter virus
 • Se etter interferens på systemet
 • Bruk en rask VPN
 • Flytt ruteren
 • Beskytt Wifi -nettverket
 • Koble til via en Ethernet -kabel
 • Sjekk filtrene dine
 • Prøv å bli kvitt den trådløse telefonen
 • Forkort og bytt ut kabler
 • Se etter ekstern interferens
 • Oppdater maskin og programvare regelmessig
 • Finn ruteren/ISPs beste innstillinger
 • Kontroller kablingen og gjør en linjetest

Hvordan teste din nåværende Internett hastighet

Det første du må gjøre er å teste din nåværende internetthastighet. Dette vil gi deg beskjed om du får en lavere fart enn du burde.

Du kan gjøre dette ved å bruke vår helt egen internett speed test.

Her er mitt resultat:

Norgee - Alt av fakta om Norge

En god nedlastningshastighet er vanligvis 20-30 Mbps per person. Men det avhenger av hva du bruker internett til. Hvis du bare surfer på nettet og sjekker e -posten din, er 10 Mbps nok.

På den annen side, hvis du spiller eller bruker strømmetjenester som viaplay, netflix eller strim, vil du øke nedlastingshastigheten for en sømløs opplevelse.

Hva betyr MBps og Mbps og hvorfor betyr det noe?

Ok, noen kjedelige, men viktige ting her. Folk sier ofte megabyte når de mener megaBITS. Og omvendt.

Men, det er en stor forskjell.

MBps = megabytes

Mbps = megabits

Så hvis du viser til hastighetstesten min ovenfor, vil du se at jeg får 145 Mbps per sekund. For å finne ut hvor mange megabyte det er, deler du bare med 8 som tilsvarer 18,12 MBps.

1 MB lik 1024 KB (kilobyte), så hvis du vil vite hvor fort du kan laste ned en sang eller film, bør du referere til hastigheten på KB eller MB per sekund, da det vanligvis er det de måles i.

For eksempel, hvis du laster ned en 50 MB fil med 1 MB per sekund, tar det deg i underkant av 50 sekunder.

Var det forståelig?

Raskere nedlastning: Hvordan få full fart på Internettet ditt

La oss nå ta en titt på noen smarte måter du kan forbedre internetthastigheten på.

Husk at noen Internettselskaper annonserer store hastigheter som et teoretisk “potensial”, mens i virkeligheten kommer du aldri i nærheten av det.

Send en e -post eller ring til internettleverandøren din og spør dem hva som faktisk kan oppnås i ditt område, slik at du ikke bruker mye tid på å prøve å få en hastighet som bare ikke er mulig.

1. Test et annet modem/en ruter

Den største årsaken til tregt internett er et dårlig modem. Hvis du ofte mister internettet og gir skylden på Internett -leverandøren din, bør du først sjekke om modemet ditt passer for internettleverandøren og abonnementet at du er på.

Den enkleste måten å sjekke på er å kontakte Internett -leverandøren din, de gir deg en liste over kompatible modemer. Og hvis du leier et modem fra Internett -leverandøren din, vil det passe for internettjenesten du har kjøpt.

Men hvis du vil kjøpe ditt eget modem, inneholder manualen og beskrivelsen av modemet vanligvis en liste over internettleverandører som modemet er kompatibel med.

Så sørg for å sjekke dette før du drar ut å handler deg en ny og fancy router.

Et av de raskeste og mest populære modemene er Motorola MB7621.

moterola raskt internett
Testing av et nytt modem

I produktdetaljene kan du se at dette modemet er kompatibelt med de fleste leverandører.

Det nåværende modemet ditt kan også kjøre dårlig på grunn av alder, slitasje, skade, støv, etc.

Vi anbefaler å bytte ut modemet hvert 3-4 år for å forbedre internetthastigheten.

2. Slå av og på routeren

Dette neste forslaget er ofte det med mest effekt. Slå av modemet i ett minutt og slå det på igjen. Dette kalles for en “hard-reset” og kan ofte skylle ut en haug med problemer som påvirker hastigheten din.

Hvis du virkelig er modig, kan du til og med konfigurere modemet ditt med et nytt passord, da dette ofte kan oppdatere innstillingene på slutten av Internett -leverandøren og oppdatere tilkoblinger.

Vi anbefaler å slå av og på modemet minst en gang i måneden. Men hvis du har alvorlige problemer med Internett -hastighet, kan du prøve å tilbakestille modemet en gang hver dag.

Men prøv å ikke gjøre dette for ofte, hvis du ikke behøver.

3. Søk etter virus

Det neste du må gjøre er å sørge for at du ikke har noe virus på internettet ditt. Noen ganger kan virus leve på datamaskinen din og suge ressurser bort fra det du gjør, og dermed bremse hastighetene dine.

For å skanne datamaskinen din etter virus kan du bruke antivirusprogramvare som Norton, McAfee eller TotalAV.

Virus attacks the network with electronic devices. Threat of malware infection of computers
Søk etter virus

4. Se etter interferens på systemet

Noen ganger kan virusskanneren eller andre programmer forstyrre internetthastigheten din. Dette er virkelig frustrerende, men du kan finne ut av det ved å slå av ting en om gangen og deretter kjøre en hastighetstest igjen.

Vær oppmerksom på at vi ikke er ansvarlige for virus eller spionprogrammer du tar opp mens du gjør dette. Du bør alltid ha god virusbeskyttelse.

5. Bruk en rask VPN

Mange bruker en VPN -tjeneste fordi den lar deg beskytte personvernet ditt, holde informasjonen sikker og omgå sensur.

Som hei, tilgang til andre lands Netflix? Meld meg på!

Men mange av VPN -tjenestene vil bremse internettforbindelsen din, så vær obs og kjør en internett speed test i ny og ned.

Derfor må du velge en VPN som har båndbredde og infrastruktur for å støtte raskere tilkoblinger.

Her er våre anbefalinger for de raskeste VPN -ene:

1. IPVanish

Norgee - Alt av fakta om Norge

IPVanish er en av de raskeste VPN -tjenestene på markedet. Med IPVanish kan du enkelt beskytte personvernet til din daglige internettaktivitet og koble deg til online innhold hvor som helst.

De har et stort nettverk av over 40 000 delte IP -er og 750+ VPN -servere i mer enn 60 land. IPVanish -appen vil til og med foreslå de raskeste serverne å velge mellom.

IPVanish tilbyr også apper for alle de populære mobil- og stasjonære plattformene, inkludert Windows, Mac, iOS, Android og mer.

2. StrongVPN

Norgee - Alt av fakta om Norge

StrongVPN tilbyr kraftige, høyhastighets VPN-tjenester til over 100 000 brukere. Faktisk er StrongVPN den første kommersielle VPN -tjenesten som tilbyr WireGuard på tvers av alle appene og plattformene.

WireGuard anses å være den sikreste og enkleste å bruke VPN -løsningen. Det gir også raskere hastigheter enn OpenVPN, øker ytelsen og krever mindre minne og CPU -ressurser.

3. NordVPN

Norgee - Alt av fakta om Norge

NordVPN er en av de beste VPN -tjenestene. Det tilbyr online personvern, en rask tilkobling og ingen begrensninger på båndbredde.

Du kan velge mellom over 5400 NordVPN -servere i 59 land. Med tusenvis av VPN -servere kan du sørge for at internettforbindelsen din ikke lider.

Ved å bruke 1 NordVPN -konto kan du koble til opptil 6 enheter samtidig, ved hjelp av forskjellige servere og geografiske steder.

Med en av disse VPN -tjenestene kan du holde internettforbindelsen din sikker og privat, samtidig som du opprettholder hastigheten.

6. Flytt ruteren

Hvis ruteren din ligger en ugunstig plass i huset ditt, er en rask måte å forbedre internetthastigheten på ved å flytte ruteren.

Plasser ruteren nærmere der du er, slik at wi-fi-signalet kan nå deg. For eksempel, hvis hjemmekontoret ditt ligger i toppetasjen og ruteren din er i underetasjen, flytter du ruteren til samme nivå.

7. Beskytt Wifi -nettverket ditt

Hvis noen fremmede får tilgang til wifi -nettverket ditt, vil dette ta opp internettbåndbredde og bremse tilkoblingen. Så sørg for å sette opp et godt passord på nettet ditt.

Bruk helst et komplekst passord på nettet ditt. Er du usikker på hva passordet skal inneholde og hvordan gjøre det ekstra sterkt, så kan du bruke tall, bokstaver og symboler.

Password-protected smartphone
passord

Bruker du allerede et sterkt passord? Husk å bytte passord regelmessig, spesielt hvis du finner mistenkelige eller ukjente enheter på nettverket ditt.

8. Koble til via en Ethernet -kabel

Wifi er fint, men en trådløs tilkobling er ofte litt tregere enn en kablet tilkobling.

Prøv å få tak i en ethernet kabel og koble den rett til modemet, spesielt hvis den er for din stasjonære datamaskin og du ikke trenger å flytte den rundt veldig ofte.

9. Sjekk filtrene dine

Hvis du har internett koblet til en telefonlinje som også har en telefon, må du sørge for at du har filtre av god kvalitet installert på linjen.

Dette er små plugger du kobler til telefonlinjen, og de hjelper til med å filtrere ut forstyrrelsene.

Her er et eksempel på en:

Norgee - Alt av fakta om Norge
Telefon filter

Hvis du har ADSL2+ eller kabel, må du kontrollere at du har det riktige filteret.

10. Prøv å bli kvitt den trådløse telefonen

Noen personer er uenige i dette, men jeg har funnet ut at trådløse telefoner bremser eller forstyrrer internett, selv med filtre. Det er verdt å gjøre en isolasjonstest ved å fjerne telefonene dine og erstatte dem med forskjellige (lån en venn) og se om du får bedre resultater.

Og hvis du leter etter et nytt telefonsystem for kontoret ditt, kan du sjekke ut dette innlegget om de beste telefontelefonsystemene.

11. Forkort og bytt ut kabler

Lengden på kablene og strukturen deres kan påvirke hastigheter. Prøv å bytte ut gamle telefonkabler, stikkontakter og linjer, og bruk i stedet kortere og nyere. Dette kan ofte gjøre en stor forskjell.

Jeg vil anbefaler CAT 7 internett kabler. Disse er nyere en de gamle CAT 5 og 6 kablene som du normalt finner rundt i huset. CAT 7 er rundt 10 ganger raskere og vil gjøre en stor forskjell på internett hastigheten din.

12. Se etter ekstern interferens

Jeg vedder på at du har en iPhone, iPad, lydsystem og minst en annen form for elektronisk enhet i modemområdet.

Har jeg rett?

I så fall må du sjekke om disse enhetene forårsaker elektromagnetisk interferens.

Prøv å flytte høyttalere ut av veien og få andre elektroniske enheter ut av modemplassen.

13. Oppdater maskin og programvaren regelmessig

Ruteren/modemet ditt har faktisk sin egen programvare som du må oppdatere regelmessig. Du kan logge på modemet ditt ved å følge merkets instruksjoner.

For eksempel, for et NETGEAR -modem, går du til http://routerlogin.com hvor du kan oppdatere og justere innstillingene dine.

Hvis du ikke kommer deg inn på routeren, så kan du Google “whats my ip”.

Da får du opp din ip adresse. Bruk denne ip adressen i søkefeltet, dette vil ta deg til din router sin innlogging.

Du må også vurdere å oppdatere datamaskinens skrivebordsversjon, operativsystem, etc., siden de trådløse innstillingene ofte blir mindre kompatible over tid.

14. Finn ruteren/leverandørens beste innstillinger

Når du logger deg på modemet/ruteren (se punkt 13) vil du se en haug med innstillinger knyttet til kanaler og så videre.

Noen ganger er disse innstillingene ikke det beste alternativet som standard, og du må oppdatere dem basert på hvilke typer enheter du bruker, etc.

Sjekk ruteren og Internett -leverandørens nettsted for de beste innstillingene.

15. Kontroller kablingen og gjør en linjetest

Hvis ingenting av de tidligere punktene fungerer, er det på tide å kontakte Internett -leverandøren og modemfirmaet og be dem om en linjetest og undersøkelse.

Dette kan bety at en ansatt fra firmaet blir sendt ut til huset ditt, og dette kan koste litt ekstra(kommer helt an på leverandøren).

Men du kan oppdage roten til problemet ditt. For eksempel kan en ansatt i internett-firmaet oppdage at ledningene i taket ditt er nesten helt tygget bort og må skiftes ut. Dette ville være nesten umulig å finne ut av uten en skikkelig etterforskning.

Det var egentlig alt jeg hadde!

Vi håper disse enkle tipsene viste deg hvordan du kan øke internetthastigheten din – fra et snegletempo til lynrask!

Har du andre forslag for å øke nedlastingshastigheten? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor eller send oss en epost.

Hvis du likte denne artikkelen, kan du sjekke ut innlegget vårt om hvordan lage innholdsfortegnelse i word

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikler som kunne vært intressante for deg:

Innhold

opp?

Har du noen
gode ideer?💭