Norgee

Kamera Guide – For Nysgjerrige Forografer

Happy fitness selfie woman smiling taking self portrait photogra

Du er kanskje en ivrig fotograf eller bare på utkikk etter litt informativ informasjon rundt fotografi. Vi har laget en liten miniguide med litt ulike punkter rundt det å fotografere. Om du skal ta bilder av dyr eller på utkikk etter kamerautstyr som ikke svir i lommeboken din, så har vi dette.

La oss starte!

Hvordan ta bilde av dyr?

Jeg er en dyreelsker som alltid har brukt mye tid på å fotografere ulike typer dyr. I begynnelsen måtte jeg foholde meg til hunder og katter, som var de mest opplagte motivene. Etter hvert som jeg ble større, begynte jeg å utforske naturen og å gå på leting etter gode dyrebilder av ville dyr. I løpet av denne reisen har jeg vært så heldig å få møte på helt nye dyrearter, alt fra koalabjørn og kenguru til slanger og bjørner.

Cute koala in its natural habitat of gumtrees
En søt koala oppe i et tre.

Et av de dyrene jeg likte å fotografere på turen, var koalabjørnen. Den er et rolig dyr som sitter oppe i treet sitt store deler av dagen. Dette gjorde at jeg kunne gå nær motivet, og slik få uttrykksfulle og interessante bilder. Det er ikke alle som har muligheten til dette, så begynn med å øve deg på hunden eller andre husdyr i din nærhet. Mange av de tipsene som gjelder forå fotografere barn, gjelder også for dyr. De er stadig i bevegelse, samtidig som de er vanskelige å kontrollere.

Les også:

Begynn med å fokusere på dyrets øyne. De uttrykker nemlig svært mye av hvordan dyret har det og kalles gjerne “sjelens speil” når det gjelder oss mennesker. For å unngå det kjente problemet med røde øyne, kan du la være å bruke blitz. Benytt deg helst av naturlig lys, som fremhever det beste i dyret.

Er du så uheldig å knipse et godt motiv der dyret har røde øyne, så lær om hvordan du kan fjerne dette problemet i Photoshop:

Du kan enten fokusere på nærbilder av dyret, eller legge deg på lur med kameraet bak en busk. Her må du holde deg på samme høyde som dyret, akkurat som med barna. Det er også viktig å foholde seg rolig i møte med dyrene, slik at de ikke blir stresset. Ta gjerne med kameraet om du tar en fjelltur med hunden din, her kan du komme over flotte motiver.

Gode mobilkameraer som ikke brenner hull i lommeboken

Nå som kameraene på mobilene begynner å bli så veldig bra, er det mange som bare bruker mobilen til å ta bilder med idag. Og bildene blir gode! Lurer du på hvilke mobiler som har de beste kameraene, så finner du en test av mobilkameraer her.

Nå får man også masse utstyr til mobilens kamera, både stativ og linser.

Camera-For-Mobile-Phone-Telescope-8x-Optical-Zoom-Lens-3-550x550
Hot-Sale-Mini-font-b-Tripod-b-font-Stand-Holder-for-font-b-Mobile-b-font
QX10White5

Mobilen er jo en ting som alle har med seg overalt i dag, så hvorfor ikke begynne å utnytte alle dens muligheter? Så sett igang, ta masse bilder og lær hvordan du får bilder med best mulig kvalitet 😃

Photograph a macaroons with smartphone camera

Jeg har selv kjøpt en fisheye-linse til å ha på mobilen, og syns den fungerer meget bra. Jeg har enda ikke fått kjøpt fisheye linse til kameraet mitt (den er litt dyr) så derfor investerte jeg i en billigere til mobilen. Bare fordi jeg hadde lyst til å prøve den 😋

Og fordi jeg syns bildene blir litt kule. Så mens jegventer til jeg har råd til å kjøpe en slik linse til kameraet mitt, bruker jeg mobilen til slike bilder.

Produktfotografering – Hvordan gjøre det enkelt

Det er svært mange som lager forskjellige ting som de ønsker å vise frem eller selge på nett. Da er det viktig å fotografere rett, slik at produktet kommer godt frem. 

HER finner du et godt tips.

Dette kan enkelt gjøres hjemme, med enkle hjelpemidler som ikke koster stort. Se bare på dette:

Her er det brukt en plastboks fra Ikea, og enkelt, hvitt papir pluss arbeidslamper.

Postet bilde
Postet bilde

Og resultatet blir overraskende bra.

Postet bilde

Sjekk ut disse flotte bildene av sko hos eshoes.  Her er bildene tatt for å fremheve skoene best mulig, slik at man får frem alle detaljer. Noe som er veldig viktig om man skal selge et produkt.

Sorel Tofino Premium Tar/Dark Moss WTP

Det er lettere å selge et produkt som disse skoene, når bildene er så fine. Når man ser på de neste bildene, så ser man hvordan det IKKE bør gjøres. Dette bildet er fra Finn, hvor folk gjerne vil selge ting de ikke bruker mer.

F+F BRAND NEW BLACK ANKLE BOOTS SIZE 7

Men når man ikke ser detaljene på skoene, er det ikke alltid like lett å få dem solgt som når man har skikkelige bilder.

Det samme gjelder om man driver med håndarbeid, og vil vise frem det man lager. Man ser godt forskjell på et bilde hvor det er lagt ned litt arbeid, og hvor man bare har knipset ivei.

Norgee - Alt av fakta om Norge
Norgee - Alt av fakta om Norge

Så prøv dere litt frem med forskjellige bokser og lys, så får dere snart til noe som passer for dere.

Tips til å finne vakre bilder

Ta en tur innom National Geographic, og se alle de vakre bildene som er lagt ut der.

140707-grouper-june-pod

Der inne er det en stor samling bilder av kjente og ukjente fotografer. Du finner også fotokonkurranse som alle kan delta i. Hvorfor ikke ta sjansen og sende inn om du har et bilde du er ekstra stolt av!

Dette er et av fuglebildene mine som jeg er mest stolt av. Jeg liker at det ble så mykt og fint, og alt som er gjort med bildet, er å croppe det 🥳

Kopi av 31.01.07telelinse (23)

Det ble tatt for et par år siden, da jeg skulle teste ut min nye telelinse. Selv om jeg har tatt mange svanebilder etter dette, så er dette bildet det jeg er mest fornøyd med! Det er tatt litt sent på ettermiddagen, og lyste var veldig flott.

Hva syns dere om det?

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikler som kunne vært intressante for deg:

Innhold

opp?

Har du noen
gode ideer?💭