Internett Speed Test – Online Speedometer

Test din internett hastighet. 🥳

Hva kan du gjøre med din internett speed?

50+ Mbps

30-50 Mbps

20-30 Mbps

10-20 Mbps

0-10 Mbps

Surfe på nett og sende epost

Ingen video streaming

Medium internett speed

Stream video i lav kvalitet (720p)

Høy internett hastighet

Stream video i HD (1080p)

Høy streaming kvalitet (4k)

Rask nedlastning

Flere kan streame 4k

Optimalt for gaming

Din reelle båndbredde kan være høyere, avhengig av antall brukere og om du bruker delt eller dedikert Internett -tilgang.

For bedrifter som er interessert i VoIP eller bruker båndbredde for kritiske applikasjoner, anbefaler vi deg å sjekke internetthastigheten og vurdere den generelle kvaliteten på båndbreddeforbindelsen din ved hjelp av vår internett speed test.

Viktige ting å vite om vår internett speed test - Speedometer

Hvordan fungerer Internett speed testen vår?

Norgee Internett Speed ​​Test er en HTML5, båndbredde-test som ikke er Flash, som kontrollerer nedlastings- og opplastingshastigheten til tilkoblingen din ved hjelp av nettleseren din.

Båndbreddetesten vår bruker HTML5 -teknologi og krever ingen nedlasting for å kjøre. Båndbreddehastighetstester brukes vanligvis for å kontrollere hastigheten. Imidlertid kontrollerer Speedometeret også linjekvaliteten på tilkoblingen som kommer fra bredbåndsleverandøren din.

Hvordan fungerer Internett speed testen vår?

En båndbreddehastighetstest er en effektiv måte for enkeltpersoner og bedrifter å måle forbindelsen sin. Bredbåndsleverandører selger trinnvise pakker basert på hastighet, så det er viktig å teste regelmessig for å sikre at du får riktig avkastning på investeringen.

For organisasjoner som bruker VoIP -tjenester, er pålitelig bredbåndshastighet en sentral nødvendighet for det daglige arbeidet til hver ansatt. Fra konferansesamtaler til eksport av store mengder data, så har hastigheten på bredbåndstilkoblingen stor innvirkning på bunnlinjen.

Det er mange grunner til at båndbredde -testresultatene dine kan være tregere enn du forventet. Følgende tips kan bidra til å øke resultatene:

 • Bruk en kablet Ethernet -tilkobling i stedet for trådløs for å unngå forstyrrelser fra ting som husholdnings-/kontorelektronikk, lysrør og til og med trådløse nærliggende nettverk

 

 • Sett på pause eller lukk alle programmer eller pågående nedlastinger som bruker tilkoblingen din

 

 • Start ruteren eller modemet på nytt og kjør testen på nytt for å sjekke Internett -hastigheten

 

Hvis du fortsatt ser lave hastigheter etter disse tipsene, må du kontakte bredbåndsleverandøren din for å få hjelp til å diagnostisere problemet. Du kan også se etter raskere båndbredde som er tilgjengelig fra Fusion Connect på mindre enn et minutt.

Sporing av Internett -hastigheten din over en periode er en måte å sikre at bredbåndsleverandøren fungerer som lovet.

Hvis du kjører vår internetthastighetstest på en laptopp, telefon eller nettbrett,  kan du enkelt se dine resultater og lagre dem lokalt. 

Ved å notere ned din internetthastighet over tid, vil du kunne holde deg oppdatert på din leverandør og deres internett tilgang.

Hvorfor får jeg en “socket error” -melding?
Det kan oppstå en feil hvis hastighetstesten er åpen i mer enn én nettleserfane eller et vindu. Det kan hende at testen ikke fullføres og viser følgende melding:
“Det oppstod en sokkelfeil under opplastingstesten. Prøv igjen senere.”

For å forhindre denne feilen og få de mest nøyaktige testresultatene, lukk alle andre nettleserfaner og vinduer før du kjører.

Hvis du fortsetter å få en socket -feilmelding eller en annen type feilmelding, kan du gi oss tilbakemelding ved å sende oss en e -post på hei@norgee.no. Vennligst inkluder din OS/nettleserinformasjon.

En treg respons kan skyldes forsinkelse eller tap av pakker mellom klienten og serveren, eller spesielt høy Internett-bruk (i rushtiden). Prøv testen igjen om en liten stund.

 

I hvilke nettlesere fungerer hastighetstesten best?
For best resultat, bruk den nyeste versjonen av din favorittleser. Men bruk som minimum Firefox 53, Chrome 59, Safari 10, IE 11 eller Edge 13 eller høyere. Hvis du ikke kan se hastighetstest, selv om annet innhold vises på hastighetstestsiden, sjekk nettleserens sikkerhetsinnstilling. Prøv å senke innstillingen fra Høy til Middels Høy, eller til og med litt lavere, slik at bredbåndstestprogrammet kan lastes inn.

Hvorfor får jeg feilmeldingen “Kan ikke koble til Internett” når jeg er tilkoblet?
I noen tilfeller kan brannmur og sikkerhetsprogramvare forhindre at testen kjøres og generere en “kunne ikke koble til” -feil. Hvis du reduserer alvorlighetsgraden midlertidig, bør bredbåndstesten kjøres. Husk å slå den på igjen før du forlater nettstedet vårt.

Hvorfor valgte ikke testen serverplasseringen nærmest meg?
Vår hastighetstest oppdager automatisk den optimale serververten for testing, som ikke nødvendigvis er den nærmeste serververten. Dette skyldes sanntids nettverksforhold som antall hopp, eller nåværende trafikkbelastning på hver testserver. Endre valget med rullegardinfunksjonen Endre by direkte under Start Test -knappen.

Hvorfor er farten min lavere enn forventet?
Flere faktorer kan bremse tilkoblingen din, noe som resulterer i lavere enn forventet hastighet. Prøv disse enkle forslagene nedenfor.

 1. Men hvis de lavere hastighetene vedvarer, må du kontakte leverandøren av bredbåndstjenester for å se om de kan avgjøre problemet.
 2. Sørg for å stoppe alle nedlastinger eller programmer som kan bruke tilkoblingen mens du kjører testen.

 3. Når du bruker en trådløs tilkobling, kan det være trådløs forstyrrelse. Prøv å bruke en kablet Ethernet -tilkobling i stedet.

 4. Prøv å starte modemet eller ruteren på nytt og kjør testen igjen.


Hva er “Gjennomstrømning” og hvilke faktorer påvirker resultatene mine?
Det er mange faktorer som påvirker resultatene av hastighetstesten din. Gjennomstrømningsproblemer i ditt lokale nettverk, IP eller tilgangskostnader og nettverksdesign spiller en rolle. Vennligst les definisjonene og eksemplene nedenfor for å lære mer om disse faktorene.

 • Nedlasting
  Nedlasting er et mål på hvor raskt tilkoblingen leverer innhold til datamaskinen eller lokalnettverket.

 

 • Opplastning
  Opplasting er målingen for hvor raskt innhold blir levert fra datamaskinen eller lokalnettverket til andre på Internett. For bedrifter eller strømbrukere bør nedlastings- og opplastingshastigheten matche eller i det minste være veldig nær. Dette er viktig for applikasjoner som VoIP, onlinespill og andre interaktive programmer. Opplastingshastigheten er enda viktigere hvis du driver en server der du bor. Hvis det er bekymringsfullt å oppnå optimal opplastingshastighet, bør du vurdere Ethernet- eller T1 -tjenester.

 

 • Kbps
  Kbps overføringshastighet = kilobit per sekund overføringshastighet. Det er 8 bits i en byte, så vi ville dele kbps med 8 for å få KB/sek overføringshastighet.

 

 • Mbps
  Mbps overføringshastighet = megabyte per sekund overføringshastighet. 1000 kilobit tilsvarer en megabit. En megabit per sekund tilsvarer 1 million bits per sekund. Mbps er industristandarden som brukes av Internett-leverandører.

 

 

 • Overføringshastighet
  Overføringshastighet er hastigheten som data kan overføres mellom enheter. Etter hvert som filer som skal lastes ned blir stadig større, er den høyeste dataoverføringshastigheten mest ønskelig.

 

 • Gjennomstrømning
  Gjennomstrømning er den maksimale mengden kommunikasjon eller meldinger som kan overføres gjennom en kommunikasjonskanal i løpet av en elementær tidsenhet, vanligvis på et sekund.

 

Avhengig av kanaltype, adresseringsmekanisme som brukes i den kanalen, sendes typen meldinger og hvor sikker overføringen må være-sammen med fysiske attributter som temperatur, fuktighet og signal-til-støy-forhold-faktisk målt gjennomstrømning vil variere.

Nøkkelord:

Linjehastighet

Under båndbredde-testen viser linjehastigheten sanntids nedlastings- eller opplastingshastigheten vi ser fra forbindelsen din.

Nedlastningshastighet

Hastigheten Internett -tilkoblingen din leverer data til datamaskinen din med. Dette er den maksimale mengden informasjon datamaskinen din kan motta fra Internett i et gitt sekund. Nedlastingshastigheten måles i megabit per sekund (Mbps).

Opplastingshastighet

Det motsatte av nedlastningshastigheten, dette sporer den maksimale mengden informasjon som datamaskinen kan sende til Internett. Dette måles også i Mbps.