Norgee

Når Kommer Posten? Hvor Lenge Du Må Vente

når posten kommer

Når kommer posten?

Posten kommer alle hverdager, mandag til fredag. Levering blir adressert annenhver dag og henting på postkontor eller postkasse kan variere utifra dette. 

Ønsker du å sjekke når posten kommer? Sjekk “Når kommer posten til meg” på Posten.no for full oversikt.

Hvis du bestiller pakker fra innland kommer det som regel innen 1-5 dager. 

Grunner til at posten ikke kommer til deg på forventet tidspunkt:

post fra hentet fra Posten.no

1. Værforhold

Dårlig værforhold som ikke var forventet er en av de største grunnene for lengre frakt. Eksempler på dette er vinterstormer, dårlige snøforhold, kaldt regn- og temperaturer. At strømmen går under slike forhold er også vanlig, dette påvirker frakttid hos Posten.

Dette gjør det vanskelig for Posten å frakte varer raskt og effektivt. Grunnen er at nettopp disse faktorene påvirker hvordan posten skal komme frem til deg/ditt postkontor. Vi kan også nevne naturkatastrofer og flommer, noe som har stor medvirkning på frakten, men skjer som regel ikke i Norge.

I slike tilfeller burde du spore pakken din via Posten sin hjemmeside, dersom du har bestilt fra utlandet kan du sjekke sporing ved å bruke en av linkene under. 

2. Leveringstid fra Posten er estimater

Når du får frakt gjennom Posten er det viktig at du vet at det ikke er noen garantier om når pakken vil ankomme, det er kun estimater. I noen tilfeller kan du bestille med garanti, men dette er dyrere.

Et frakt estimat betyr at pakken vil komme før eller etter estimert tid, men kommer som regel på riktig dato. Du kan dessverre ikke kreve noe refundering om pakken ikke kommer i tide.

For eksempel, Posten estimerer at pakken skal komme innen 2-4 dager. Pakken kan komme før eller noen dager etter estimert ankomst.

Dersom pakken ikke har kommet og det er oppgitt 1-3 dagers leveringstid, bør du vente 5 dager før du eventuelt kontakter kundeservice. Om det er en estimert ventetid på 3-10 dager bør du vente 14. Kontakt posthuset ditt og få en oppdatering på hvor pakken er.

3. Ferier og høytider

Det er som regel mer handel under ferier og høytider spesielt. Under juletider vil det alltid være stor pågang og lengre ventetid på pakker. 

Hvis du bestiller fra utlandet kan det være lurt å velge et litt dyrere fraktselskap, f.eks. UPS eller Fedex.

Høytider som dette skaper både mye arbeid og stress for levering selskapene. Dette går utover leveringskapasiteten til Posten og utenlanske fraktselskap. Dette kommer blant annet av at kunder forter seg for å kjøpe gaver til venner og familie.

Før neste høytid kan det være lurt å kjøpe gaver god tid i forveien.

4. Covid 19 sin påvirkning på frakt og levering

Siden Covid-19 inntraff har dette påvirker frakten på mange måter. På generell basis har ikke folk hatt ønske om å kjøpe i butikk, pga. vare for smitte. Det er viktig å vite at frakt av varer ikke drar med seg smitte. 

Covid-19 sin påvirkning på leveringstid kommer også av arbeidskraft. Det naturlig at denne bransjen også har blitt hardt rammet. Når færre er på jobb fører dette til mindre effektivitet. Med andre ord lengre leveringstid.

Viruset er fortsatt en realitet i dag, og frakt selskapene har lært mye av den krevende situasjonen. Dette har medført store forbedringer for dagens situasjon og fremtidige hendelser.

5. Fraktselskapet har mistet pakken

Om det har blitt en skade på pakken eller om fraktselskapet har mistet den, vil dette ha medvirkning på frakttiden. Hvis pakken ikke kommer innen 7 dager fra estimert ventetid anbefaler vi å ta kontakt med ditt postkontor. Hvis du har bestilt fra utlandet tar du kontakt med ditt frakt skap.

6. Adressen er ikke riktig

Levering til feil adresse er en annen grunn for lengre leveringstid. Dette skjer dersom du har skrevet inn feil adresse eller det har skjedde en teknisk feil i sytemet til fraktselskapet. Pakken vil bli sendt til feil adresse og vil i de fleste tilfeller ende i lengre leveringstid.

Fraktselskapet vil alltid gjøre sitt beste for å lokalisere hvor varen er, endre adresse og sende den til deg innen kortest mulig tid.

Hvis du ser at adressen er feil; spor varen, samt endre adressen til den som er riktig.

7. Pakken har ikke blitt hentet i tide

Postkontoret holder på pakken din i X-antall dager. Du vil som regel få to varsliger. Hvis du ikke henter pakken din innen den tid vil den bli sendt tilbake. Beskjed om henting får du på e-post og telefon.

8. Andre hendelser

Mye kan skje fra pakken din fraktes, til den er på endelig destinasjon. Det kan i mange tilfeller være uforugsigbare hendelser som resulterer i lengre leveringstid. Eksempler på dette er at fraktbilen har pungtert, uhell/ulykker, stor trafikk, vær, fravær på jobb osv. 

Det er som regel ikke noe du kan gjøre med disse situasjonene, og levering vil mest sannsyenlig ta litt lengre tid. Du vil under slike hendelser for oppdatering på sporingen.

Posten leveringstid utland

postkort i ulike fargen med blå og hvit bakgrunn

Normal ventetid: 2-30 dager.

Å vente på bestilte brev og pakker er som regel aldri noe gøy.

Fra nettbutikker som Amazon kan du forvente en leveringstid på 2-7 dager. Dersom det tar lengre tid enn dette kan følelsen av usikkerhet og angst komme. 

Takket være sporingsinformasjon kan du spore hvor varen er gjennom ulike systemer. Selv om det ikke blir snakket om, sjekker de fleste hvor varen er jevnlig. 

Ville det ikke vært greit å vite hvor pakker er til enhver tid? Vi snakker ikke bare om når varen ankommer endelig destinasjon. Vi snakker om en oversikt som gir deg innsikt i hvor varen er dag for dag. 

Det er faktisk mulig å spore varen din dag for dag. Her har vi noen alternativer du kan bruke: 

Posten kundeservice

Ønsker du å kontakte Posten kundeservice? 

Telefon: 22 03 00 00

Kundeservice er åpent alle ukedager fra kl 8.00-17.00.

Dersom du ønsker å snakke med talerobot: 22030030

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikler som kunne vært intressante for deg:

Innhold

opp?

Har du noen
gode ideer?💭