Norgee

Nordpolen Skole – Alt Du Trenger å Vite

nordpolen skole bygget

Nordpolen skole, en ny og moderne skole

Nordpolen skole er en barne- og ungdomsskole bestående av 1-10 trinn. Skolen holder til på Sandaker i bydel Sagene i Oslo. I 1959 ble skolebygget reist etter en lang gjennomgang av arkitekt Finn Bryn. Fra 1984 til 2011 var skolen kalt Sandaker vidergående skole og etter dette ble det gjennomført det største skolerehabilitteringsprosjektet noen gang. Dette var starten på nordpolen skole og de åpnet offisielt 20 august 2012.

Skolen har tre avdelinger, som gjør den til en parallell skole. I vestibylens, en del av skolens gulv er det nedfelt to symboler: 

  • Solen
  • Uglen

Disse er trolig bevart i forbindelse med ombyggingen av skolen.

Nordpolen Skolen historie

Fra 1959 ble Nordpolen skole bygget brukt som framhaldsskole og realskole for elever. I årsskifte 1968 ble skolen tildelt ungdomstrinn med 8. og 9. klasse i forbindelse med innføringen av den 9-årige grunnskolen som var etablert flere år i forkant. De første klassene fra videregående skole kom i 1971, men skolen ble ikke en helt ren videregående skole før i 1984.

Sandaker videregående skole som vi nevnte tidligere eksisterte frem til slutten av 2011 da den ble lagt ned og tilbudene flyttet til den nye og renoverte skolen Nydalen videregående skole. Skolen hadde de siste årene tilbud innen utdanningsprogramene:

  • Service og samferdsel 
  • Helse og sosialfag
  • Studiespesialisering 
  • Påbygging med allmennfag 
  • Særskilt tilrettelagt undervisning.

Skolen var et knutepunktskole for hørselshemmede elever på østlandet. I etterkant har skolen hatt stort press på å tilrettelegge for hørselhemmede.

Young school girl with school diary outdoor
Ung jente som leser ute i skolengården

Hvor kom navnet fra?

Rundt 1940 tallet så gav Kafé Nordpolen som den gang lå i området, gav navnet Nordpolen til hele nabolaget til. I etterkant har bygget som nå er Nordpolen skole blitt døpt av bystyre.

Hvem er rektor på Nordpolen skole?

Da skolen ble etablert i 2012 var det Eyvind Dahl som ble innsatt som rektor for Nordpolen skole. Etter en periode på fire å så var Eyvin klar til å gå videre til Abildsø skole. Personen som skulle ta over skolens stafettpinne ble Silje Nilsen. Hun begynte som rektor i 2016 og har holdt på siden.

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikler som kunne vært intressante for deg:

Innhold

opp?

Har du noen
gode ideer?💭