Norgee

Hva betyr LOL? – Enkel forklaring

LOL abbreviation spelled with wooden letters
  • Lol er et akronym av å “le ut høyt” eller lought out loud som det heter på engelsk . Det kan brukes som et interjeksjon og et verb.
  • Lol er en av de vanligste slangordene vi bruker i dag på sosiale mediumer.
  • Selv om det betyr høy latter, blir lol stort sett brukt for å indikere et lite smil eller en liten underholdning.

Selv om det har mistet noe av sin glans (og mening) gjennom årene, er lol fortsatt et veldig vanlig slangbegrep som har overskredet grensene for elektronisk kommunikasjon

Så hva Betyr Lol?

Lol står for laugh out loud eller laughing out loud“. Akronymet kom på 80 -tallet, og i 1993 hadde det en etablert bruk i tidlige former for elektronisk kommunikasjon.

Lol har mistet noe av sin popularitet gjennom årene. Når folk bruker det i dag, er det knapt noen som forventer at de faktisk skal le høyt. Det er mer sannsynlig at det indikerer et smil eller en liten underholdning.

LOL.
LOL.

Hvordan bruke Lol

Lol kan brukes som et interjeksjon og et verb.

Noen liker å skrive lol i store og små bokstaver, og noen gjør det ikke. Å bruke store bokstaver er en måte å understreke det du skriver i en melding eller på sosiale medier, så LOL kan indikere at du virkelig ler høyt. Lol er ikke et ord du vil bruke i formell kommunikasjon og det er ingen harde regler for hvordan du skal kapitalisere det i uformell kommunikasjon.

Lol brukes også på talespråk, selv om det å si lol skaper en selvmotsigende situasjon der du sier at du ler høyt i stedet for å faktisk le høyt.

Eksempel

Det var en god vits, lol!

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikler som kunne vært intressante for deg:

Innhold

opp?

Har du noen
gode ideer?💭