Norgee

40 hobbyer som både er morsomme og kreative

liste med hobbyer

Ser du etter en ny hobby?

Det er viktig å ha hobbyer man trives med i hverdagen. Mange drukner i jobb, samt andre oppgaver når de kommer hjem. En hobby sørger for en rekke fordeler uavhengig om du er signel eller i et forhold. For det første får du luftet hodet fra alt det som skjer i hverdagen. For det andre er det godt å gjøre noe som inspirerer og motiverer deg, noe som du genuint elsker å sette av tid til.

Hobbyene i denne listen er varierte og passer inn i de fleste hverdager. Uavhengig om du ønsker en kul, utfordrende, adrenalin givende eller rolig hobby har vi nevnt det her.

Finn insperasjon i listen vår med 40 hobbyer.

Liste med hobbyer

 1. Fjelltur: en aktivitet som byr på trening, fantastisk utsikt og ro i sjela.
 2. Backpacking: reis verden rundt og opplev ulike feriesteder og variert kultur.
 3. Camping: nyt naturen med camping uavhengig om det er i hagen eller fjellheimen.
 4. Jakt: en adrelingivende sportshobby som du kan dele med familie og venner.
 5. Fisking: opplev ulike perler i Norge, båtturer og elvebredder, samt god smakfull fangst.
 6. Pil og bue: en fysisk og mental hobby som du kan gjør hjemme og på hytta.
 7. Kanoturer: finn roen på sjøen eller adrenalinet i en utrodrende elv. Du kan dra på kanoturer i innsjø, elver og store dammer.
 8. Kayak: Likt som kanoturer, men einer seg i større innsjøer. En aktivitet som du kan være sosial, byr på mosjon og sørger for at du ser verden fra et nytt perspektiv.
 9. Løping: en hobby elsket av nordmenn for en rekke grunner: lett tilgjengelig, opplev natur og landevei, mental lettelse, god mosjon.
 10. Gro grønnsaker: grønnsaker som er grodd hjemme smaker ikke bare bedre, du kan være sikker på at det ikke er ekle krypdyr og innsekter i maten. Mange liker å følge med på gro prosessen.
 11. Hagearbeid: ikke bare sørger for å underholde deg, hagearbeid hjelper miljøet og samfunnet.
 12. Metall inspeksjon: en hobby som gjenskaper minnene fra skattejakten når du var liten. En hobby som ikke passer for alle, men kan være gøy å prøve ut. PS: hjelper miljøet.
 13. Fugletitting: opplev fuglenes farger og jaktinnstinkt. Denne hobbyen sørger for at du kommer deg ut i naturen, bedre mosjon og ro i sjela.
 14. Biepassing: bier er en av de mest fasinerende skapingene på kloden. Her får du ikke bare oppleve ekstrem produktivitet og skikkelig arbeidsgjern, biene lager fantastisk honning og bidrar til et bedre økosystem.
 15. Parkour: hvis du er glad i aktivitet og nye utfordringer bør du teste ut parkour. Her krever det mye læring og feiling, men når du har kommet i gang kan du klatre ethvert hus, bygning og gatehjørne,
 16. Astronomi: du har sikkert sett opp på stjernene og tenkt hvordan universet ble til. Med astronomi som hobby lærer du deg hvordan universet henger sammen, stjernenes rotasjon og mange andre spennende aspekter.
 17. Kiting: en aktivitet der utøveren trekkes av vind, uavhengig om det er på vann, land, vidde eller snø. Du står som regel på ski eller brett.
 18. Strandslott: hvis du elsker å være på stranden er dette en fin hobby. Lag store og imponerende kunstverk i sand.
 19. Hobby ridning: hvis du ikke har lyst til å kjøpe en hest kan du alltid leie en. En utfordrende og aktivitetsrik hobby.
 20. Antikvitet: dette passer perfekt for deg som interesserer deg for historie. Om det er kunst, juveler, krig, biler… listen er lang. Sett deg inn i det teamet du liker best.
 21. Mynt innsamling: en hobby som ikke passer for alle. Om du liker alene tid og innsamling er dette noe for deg.
 22. Klassiske biler samling: biler er fantastiske. For de som har penger til å finansiere denne hobbien byr den på mye glede: lær tidsperioden til bilen, hvem som lagde og kjørte den og viktigst av alt; kjøre den selv.
 23. Kunst samling: saml på kunstverk gjort av nykommere og profesjonelle. Her kan du være kreativ, du velger helt selv hva slags kunst du ønsker å ta vare på.
 24. Bok samling: få forståelse av hva forfatterens intensjon er med bøkene, øk leseevnen din og kanskje lær deg ett nytt språk.
 25. Album samling: ta vare på albumene til dine favoritt artister. Eks: Johnny Cash, The Beatles, Adele, Elvis.
 26. Postmerke samling: postmerker hjelper deg å huske hvor du har vært i verden. Ta vare på de, etter et par år kan du se tilbake på mange gode øyeblikk.
 27. Sko samling: de fleste kaster skoene sine hvert år. Prøv noe nytt og ta vare på dem, lær gamle og ny skostiler. Du vil over tid se at skoens design forteller mer om merket enn det kanskje gjør i dag.
 28. Stein samling: studer steinenes oppbygning og utsende. Bruk det som interiør om det passer inn hjemme. Noen typer steiner overfører ulike former for energi, noe som kan gjøre hverdagen din litt bedre.
 29. Matlaging: bli en mester på alle slags forretter, hovedretter og desserter. En hobby som imponerer og skaper glede for folk rundt deg.
 30. Baking: baking er vanskeligere enn du tror, men hvis du setter deg inn i det lærer du fort. Lag nydelige desserter eller smakfulle brød til familie og venner.
 31. Vin laging: imponer de rundt deg med god vin som ikke er kjøpt i butikk, men fra deg.
 32. Male: en av de mest vanlige formene for kunst. Her kan du male i vannfarger, oljer og helt vanlig maling. Med maling er det ingen begrensninger, lag den kunsten du vil og form verden rundt deg.
 33. Fotografering: bli god på å ta bilder, uavhenig om du ønsker å bli profesjonell fotograf eller ta bilder på neste familieferie.
 34. Strikking: stikk litt, strikk litt mer og etterhver kan du plutselig strikke din nye favorittgenser. Hvis du blir god i strikker kan du lage klær til deg selv, familie og venner. Her kan du også tjene litt penger på sia.
 35. Brodering: lag dine egne designs ved å brodere deg. En kategori i samme gate som strikking, men fortsatt veldig forskjellig.
 36. Design av klær: har du noen gang tenkt på hvordan favorittmerket ditt designer klærne sine? I dag er det enkelt å designe klær via av PC, Telefon og andre nettbrett.
 37. Lage smykker: hvis du liker å bruke smykker i hverdagen kan dette være en kul hobby for deg. Bestill inn det du trenger på nett og sett i gang hjemme.
 38. Hobby Interiørdesigner: dette trenger i “samfunnets øyne” en egen utdanning, slik er det heldigvis ikke. Bare du setter av tid og lærer deg interiør kan du bli en mester.
 39. Bygge møbler: bygg favorittmøblene dine fra garasjen eller på sløydrommet. Her anbefaler vi at man tar et lite kurs hvis du ikke har erfaring fra før.
 40. Gaming: gaming er ikke en ukjent hobby. Det er faktisk en av de største i dagens samfunn og kan by på nye venner, avbrekk i hverdagen og høye pengesummer om du er god.

Relatert: Liste over 50 morsomme spørsmål du kan stille venner og nye kontakter

Håper du likte listen med 40 hobbyer som gjør hverdagen litt bedre. Vi håper du fant en ny hobby du kan prøve ut og dra nytte av i årene fremover.

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikler som kunne vært intressante for deg:

Innhold

opp?

Har du noen
gode ideer?💭