Norgee

Afterski guide som svarer på spørsmålene dine

Afterski i Norge

Hva er afterski?

Afterski er et Fransk begrep og kan oversettes til “etter ski”, eller forklares som: alt som skjer etter du har stått på ski. Frasen afterski ble ofte brukt i Alpene på 1950 tallet og har over tid blitt et kjent begrep, spesielt i Norge. 

Definisjonen av ordet afterski er:

“De sosiale aktivitetene og underholdning som følger etter en dag på ski”.

I dag bruker vi ordet i alle sammenhenger, koblet til aktiviteter etter en dag i bakken eller skiløypa. Når nordmenn hører ordet afterski er det ofte to steder vi tenker på: Hemsedal og Trysil. Folk fra hele landet drar hit i vintersesong og påske for å oppleve hva Stavkroa eller Laaven har å by på. Her har de tatt afterski begrepet til et nytt nivå, noe du vil merke om du tar turen.

Hvor lenge varer afterski?

Det er ingen begrensninger på hvor lenge et afterski varer. Vanligvis starter det rundt 16.00 og varer til siste person har dratt. I Norge holder utestedene ofte oppe til 03.00, mens i Østerrike kan trøkke holde seg til kl 06.00.

Hvordan afterski utføres kan variere veldig fra land til land, by til by. Vi kan si at det handler om kultur da enkelte områder elsker skikkelig trøkk (f.eks. Hemsedal), mens andre områder liker det mer “laid back”. 

Hvordan skal man kle seg på Afterski?

Hvordan man skal kle seg på Afterski

Afterski klær har blitt mer og mer populært de siste årene. Den gamle og retro 80-talls stilen er tilbake i bakkene. Hvis du drar på afterski vil du mest sannsynlig se noen i full skidress eller retro skijakke, med noen kule solbriller på hodet. Hva er grunnen til at folk velger klær/utstyr som dette? Det kommer av de flashy fargene, noe som både skaper oppmerksomhet og feststemning. 

Hvis du er ute etter afterski klær anbefaler vi at du sjekker ut apresskiwear.no.

Klær som brukes på afterski kan også brukes i skibakken. Når du er ferdig med siste tur er det vanlig å kjøre rett ned til utestedet. Her kan du sette fra deg skiene og eventuelt skistøvlene om du har noen vintersko tilgjengelig. Deretter er det bare å nyte afterskien.

Noe mange liker å gå for er en kles kombinasjon av gammel retro stil og originale merker som Fusalp, Amundsen eller Lindberg Sport. Hvordan du ønsker å kle deg på afterski er fortsatt helt etter ditt behov. Hvis du ønsker å se på vår topp 7 afterski klær liste, trykk her.

Hvor kan jeg dra på Afterski i Norge?

Det finnes utallige steder med bra Afterski i Norge. Hvor folk drar avhenger av hva man liker, om det er full trøkk eller litt roligere stemning. Afterski stedene som skiller seg ut i Norge er soleklart Stavkroa i Hemsedal og Laaven på Trysil.

Stavkroa i Hemsedal

Afterski steder i Norge
Afterski på Stavkroa

Stavkroa finner du i hjerte av hemsedal. Mange forbinder bygget med en låve eller kirke, mye på grunn av utseende på yttersiden. Her arrangeres det legendarisk afterski hver helg, gjennom hele vintersesongen og påske. Det er totalt fem forskjellige konsepter i bygget. Vi er trygge på at du finner noe du liker, uavhengig av alder, musikksmak, forventet opplevelse, mat osv. 

Billetter bestilles på: App Store (søk opp stavkroa, last ned appen og bestill)

Epost: stavkroa@gohemsedal.com 

Telefon: 32 05 54 10

Laaven på Trysil

laaven trysil afterski
Afterski på Laaven Trysil

Laaven på Trysil har blitt kjent som en av de stedene som arrangerer best afterski i Norge. Her arrangeres det afterski fra kl 3, hver helg gjennom hele vintersesongen. Du kan forvente skikkelig trøkk, med afterski-musikk i toppklasse, alkoholservering i baren og ikke minst god mat. 

Booking av bord, kontakt: laaven@trysil.com 

Telefon: 62 45 26 00

Nettside: www.laaven1790.no

Tyrihanstunet på Kvitfjell

tyrihans afterski
Afterski på Tyrihans

Tyrihanstunet byr på tre serveringssteder: Pizzahuset, Tyrihans Skicafe og Fjøset afterski. På Fjøset arrangeres det god afterski etter en lang dag i bakken. Bygget ligger sentralt på Vestsiden, med “ski in ski out” forhold. Fra hyttefeltene er det kort gåavstand til utestedet. Hvis du befinner deg på en hytte lengre oppe i bakken er det anbefalt å ta på seg plastpose over rompa, deretter sklir du raskt ned til afterskien. Det går vei helt opp til Fjøset, dersom bil høres bedre ut.

Afterskien på Fjøset varer helt til siste person har dratt. Her kan du forvente god stemning og klassisk afterski musikk. Utenom afterski byr tyrihanstunet på fristende menyer og drikke i barene. 

Booking av bord: booking@tyrihanstunet.no

Telefon: 97 56 99 28

Andre afterski steder

Dersom du ikke finner noen av de nevnte afterski stedene attraktive… ta det helt med ro. Afterski i Norge har nesten blitt en del av norsk kultur. Uansett skibakke eller turiststed (skibakke, alpinanlegg osv.) vil du som regel finne et afterski. 

Vi håper du koser deg masse på neste afterski, uansett om det blir her i Norge eller på de kalde toppene i Alpene.

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikler som kunne vært intressante for deg:

Innhold

opp?

Har du noen
gode ideer?💭