Norgee

7 komplementer folk elsker å høre

dame som har fått et komplement

Gi et kompliment

Kanskje du har kommet dit i livet der du kun ønsker at folk rundt deg skal være glade og føle seg bra. Istedenfor å ha fokuset på seg selv hele tiden, la oss se på de rundt oss og hvordan vi kan gjøre dagen deres litt bedre.

Den beste øvelsen jeg har lært er å legge merke til de små ordene/frasene som lyser opp dagen for de rundt. Deretter implementere disse i vanlig samtaler, hver gang man har mulighet.

Komplimentene under er ikke en guide for å skaffe drømmedama/mannen, eller noe form av seksuelt. Dette er simpelthen en rekke setninger som folk elsker å høre. Dette får de rundt deg til å smile, samt føle seg bra!

1. “Jeg har tenkt på deg”

Hvis du tenker på noen, si det! Det beste med dette sitatet er at det er sant. Vi tenker på noen hver eneste dag og ved å fortelle personen/personene vil det kun styrke forholde. Eksempler: “Jeg begynte å tenke på de gangene vi var sammen, og ville bare si at det på gjentas snart!”. “Jeg er veldig glad for at du ringte. Jeg har tenkt på deg”.

2. “Hva tenker du på?”

“Kan du fortelle meg mer om..?”, “Jeg hadde elsket å høre hva du tenker om..”, “Jeg lurer på hvordan erfaringen din med.. var?”, “Kunne jeg fått noen innblikk av deg på..?”.

Folk flest elsker å dele egne erfaringer. De ønsker å snakke om hva de har gjort og lært. At stemmen deres blir hørt, respektert og at noen setter pris på perspektivet deres. Neste gang du snakker med noen om et tema du ser de brenner for, still dem noen spørsmål. Dette er en garantert måte som gjør at personen legger mer merke til deg. Vennskap går som regel ikke dårligere, men bedre hvis du lærer mer om personens ideer, tanker og følelser.

3. “Du ser bra ut”

Dette kan du bruke på mange måter, jeg referer til både venner og din kjære. Ord som kan knyttes denne setningen er: avslappet, sprek og glad. 

“Så bra du så ut i dag”. Du kan også kombinere denne med første setning – “Jeg har tenkt på deg. Du ser bra ut”. Jenter gir komplimenter til hverandre hele tiden, det er helt OK at gutter gjør det samme. Vi blir alle glade av et kompliment!

4. “Forrige gang vi snakket sammen fortalte du meg..”

Denne setning sørger for at personen du snakker med føler at du lytter. I enkelte yrker er dette helt vanlig, for eksempel – psycologer, tarapeuter og mental coacher. Jobbene krever nettopp en ting, at du er en god lytter. Du fortsatt ikke en utdanning for å inkludere dette i samtalene dine.

“Forrige gang vi snakket fortalte du meg om det nye prosjektet ditt. Hvordan går det?”. Eller – “Forrige gang vi snakket fortalte du meg at du hadde vondt i ryggen. Håper du føler deg bedre”. Her kan du gå i dyp detalj, det som føles naturlig såklart. Følg opp på gamle samtaler, og gjerne ta det videre ved å spørre noen spørsmål relatert til temaet. Det beste komplimentet du kan gi er å vise at du faktisk bryr deg.

vis kjærlighet gjennom et kompliment

5. “Jeg elsker hvordan du ser på verden”

De fleste setter pris på at andre synes de er interessante personer. “Hver gang vi møtes lærer jeg noe nytt”. “Det var interessant. Jeg har aldri tenkt på det med et slikt perspektiv”. 

Gi slike setninger en sjanse. Neste gang noen sier noe, fortell dem hvor interessante de er. Folk elsker å høre dette.

Relatert: 100 komplimenter som du bør bruke i hverdagen

6. “Jeg savner deg”

Hvis du sjekker e-posten eller facebooken din og noen har skrevet følgende – “jeg savner deg”. Varmer det ikke litt i hjerteroten? 

Kontakt en venn og spør han/hun hvordan de har det og at du savner dem. Fortell at du har tenkt på dem og dra opp en opplevelse med personen. Det tar et sekund, men det sørger for at vennskapet holder i lang tid.

7. “Jeg elsker energien din”

Dette har vi ikke noe statistikk på, men hvem liker ikke å høre at energien deres er god – “Du har en fantastisk energi. Jeg føler meg alltid mye bedre etter vi har vært sammen”.

Eller en litt annen vri – “Jeg elsker viben din”. “Jeg har alltid blitt fasinert av hvor positiv du er”. “Jeg har det alltid gøy når vi er sammen”. Ja, det høres kanskje “cheesy” eller kleint ut. Liten anbefaling er å være nettopp dette en gang i blant, det er kun positivt.

Andre setninger som får folk til å smile:

  • “Jeg så … og det minnet meg om deg”
  • “Takk for at du er den du er”
  • “Jeg setter utrolige pris på …. om deg”
  • “Jeg fulgt tipet ditt”
  • “Du lukter godt”

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikler som kunne vært intressante for deg:

Innhold

opp?

Har du noen
gode ideer?💭