Norgee

DE 5 BESTE TELTENE I 2022: FOR NORDMENN

telt i skogen nær vannet

Med så mange av oss som ikke kan nyte den vanlige ferien på grunn av pandemi, er det like greit å komme seg ut i norsk natur.

Før du foretar store kjøp er det lurt å huske på hva du ønsker å bruke teltet ditt til. Størrelse, vekt og kapasitet er nøkkelfaktorer for de beste teltene, men det er også lurt å vurdere hvor mye du skal bruke teltet ditt. I tillegg hvor mye du har tenkt å bruke på det.

Billigere telt vil normalt bare ha et enkelt lag, noe som betyr mindre beskyttelse mot vær og vind. De er som regel enkle å sette opp og lette, noe som gjør dem perfekte for festivaler eller korte campingturer. Dyrere telt har normalt flere lag, er vanligvis vanntette – og kommer med en mer robust ramme.

Her er våre favoritter. De 5 beste teltene i 2021:

Ting å vurdere før du kjøper telt

Størrelse:

Størrelse: Alle telt spesifiserer plass, for eksempel et firemannstelt. Vi anbefaler å gå opp i størrelse, for eksempel å bruke et tremanns telt for to personer. Dette gir ekstra plass til poser eller utstyr. Andre telt har steder å oppbevare gjørmete støvler, våte sekker. Iblant er det sosiale eller spiseplasser. 

Vekt:

Vekten på teltet ditt vil avgjøre hvilken type campingtur du kan gjøre. Alt rundt 5 kg eller mindre er best for festivaler eller korte campinghelger hvor du kanskje må bære det over lengre avstander. Større telt på opptil 20 kg er mer passende for bilcamping på en campingplass med flere mennesker som hjelper til med å slå den opp.

Sesongvurdering:

Dette betyr ikke hvor mange årstider den kan brukes i, men er en vurdering av dens evne til å takle forskjellige værforhold. For eksempel: et 3-sesongstelt fungerer helt fint under varme forhold og muligens en lett regnbyge, men ikke mye annet. Mens et helårstelt eller 4-sesongstelt vil beskytte en person og utstyr mot mer ekstreme værforhold. Dette er naturligvis mer robust.

Vannsøyle:

Dette betyr “hydrostatisk hode” og er en indikasjon på hvor vanntett stoffet i et telt er. Den måler hvor mye vann stoffet kan holde før det trenger gjennom. Et telt med en avlesning på 5000 mm vil beskytte deg mot kraftig nedbør eller konstant regn. For deg som bruker teltet ofte, over lengre perioder eller i ekstremt vær vil dra god nytte fra et telt med høy vannsøyle.

Hvordan slå opp teltet ditt

Norgee - Alt av fakta om Norge

Vi anbefaler at du øver på å slå det nye teltet ditt før turen, spesielt hvis det er et oppblåsbart alternativ eller et stort telt. Da kan det fokuseres på andre ting enn hvor stangen skal inn.

Guylines/støttetau, snorer eller ledninger som fester teltet til bakken er avgjørende for å hindre at teltet faller sammen eller tar seg en tur over fjorden. Forsikre deg om at de trekkes stramt i samme retning som hovedstolpene. Det bør kontrolleres regelmessig for å opprettholde riktig spenning.

Ikke glem å rengjøre og vaske teltet når du er hjemme. La det tørke i hagen før du pakker det bort. Dette forhindrer at mugg vokser når det lagres og øker levetiden på teltet.

Hvordan vi tester telt

Vi vurderer hvert telt på instruksjonene, hvor raskt og enkelt det er å slå opp. Vi vurderer hvor vanntett og slitesterkt stoffet er. I tillegg tester vi om teltet gir varme og ventilasjon, og har en stabil struktur.

Verandaer, meshdører og andre ekstra funksjoner ble også testet, samt portabiliteten. Vi vurderte også størrelse, vekt, årstidskvalitet og generell kvalitet for å avgjøre hva hvert telt passer best for .

Nr1: Quechua 2 Man Pop Up Tent

Quechua 2 Man Pop Up Tent

Dette pop-up-teltet for to personer er et godt valg for alle fremtidige festivalgjengere. Eller på jakt og ser etter et enkelt telt som kan beskytte deg mot elementene. Quechua 2 teltet veier bare 2,9 kg og kommer i en rund pose som lett kan transporteres. Det tar et par minutter å sette opp og kan brukes frittstående, selv om vi anbefaler å feste den.

Med en 2000 mm vannsøyle sørger dette teltet deg tørr under dager med mye nedbør, i tillegg beskytter det mot sterk vind på opptil 50 km / t. Avstanden mellom duken og bakken sørger for god ventilasjon og begrenser kondens. Det er et rimelig alternativ som god soveplass med litt ekstra plass til utstyr.

Spesifikasjoner:

Tid å sette opp: 2 minutter

Dimensjoner (cm): 65 x 7 (Pakket), 210 x 120 x 98 (Satt opp)

Vekt: 2.9kg

Plass: 2 personer

Sesongrating: 2

Vannsøyle: 2000mm

Farger: Blå / grønn

Kjøp Quechua 2 Man Pop Up Tent

Nr 2: Halfords 4 Person Double Skin Tent

Halfords 4 Person Double Skin Tent

Dette teltet passer perfekt til fire personer og nok bagasje. Er planen en liten vennegjeng på en campingtur i helgen? Da har du funnet et bra telt! Teltet veier rundt 5,7 kg. Dette er kompakt da det inkluderer et indre rom med et påsatt bunnduk, en ytre duk og veranda.

Det kreves to personer for å sette den opp, da det kan være vanskelig å gjøre det på egenhånd. Totalt tar det rundt 15 minutter å sette opp teltet. Vi synes teltet passer best til bilcamping med en dobbel luftmadrass inni. 

Spesifikasjoner:

Tid å sette opp: 15 minutter

Dimensjoner (cm): 66 x 19 x 19 (Pakket), 350 x 250 x 150 (Satt opp) 

Vekt: 5.7kg

Plass: 4 people

Sesongrating: 2

Vannsøyle: 1500mm 

Farger: Grå / svart

Kjøp Halfords 4 Person Double Skin Tent

Nr 3: Vango Stargrove II Air 450

Vango Stargrove II Air 450

Med et innebygd oppholdsrom som er perfekt for servering, sosialt samvær eller oppbevaring passer dette teltet best for en familie som har tenkt å tilbringe litt tid på campingplassen. Den medfølgende dobbeltvirkende pumpen er enkel å montere og tar rundt 20 sekunder på hver av de fire ventilene for å blåse opp. Dette gir en robust struktur mot vind, og med en 3000 mm vannsøyle kan du være trygg på at teltet holder seg tørt over en lang periode i regn.

Vi brukte 30 minutter og to personer. Teltet veier rundt 20 kilo og krever litt styrke for å posisjonere de oppblåsbare seksjonene riktig. I tillegg er det skillevegger for alle soveplassene, du kan da skille soverommene. Verandaen kan brettes tilbake for ekstra lys og plass i løpet av dagen.

Teltet er priset ganske høyt. For oss var dette en god investering da det kan brukes til alt. Mer en nok plass, og gir god beskyttelse mot vær og vind.

Spesifikasjoner:

Tid å sette opp: 30 minutter

Dimensjoner (in cm): 80 x 43 x 43 (Pakket), 600 x 300 x 205 (Satt opp)

Vekt: 19.6kg

Plass: 4 people

Sesongrating: 3

Vannsøyle: 3000mm

Farger: Grønn

Kjøp Vango Stargrove II Air 450

Nr 4: Coleman Octagon Blackout Tent

Coleman Octagon Blackout Tent

Dette mørkegrå åttekant teltet tilbyr masse plass og nok soveplasser. Det har to dører på hver side. Den veier hele 20,6 kg. Octagon sørger for god plass til enhver. Instruksjonene er enkle å følge og stolpene er fargekodet, men det er vanskelig å bestemme hvor den indre skillelinjen skal henges. Det tok to personer rundt 20 minutter å montere. 

Stoffet har en vannsøyle på 4500 mm. “”Blackout-effekten” reflekterer opptil 99% av dagslyset, dette hindrer at teltet varmer seg fort opp. Noe som gjør at temperaturen kan holdes relativt stabil over tid på grunn av teltets gode ventilasjon. Samlet sett er det av god kvalitet og robust.

Spesifikasjoner:

Tid å sette opp: 20 minutter

Dimensjoner (cm): 85 x 35 x 35 (Pakket), 418 x 396 x 225 (Satt opp)

Vekt: 20.6kg

Plass: 8 personer

Sesongrating: 3

Vannsøyle: 4500mm

Farger: Grønn

Kjøp Coleman Octagon Blackout Tent

Nr 5: Wild Country Zephyros Compact 2 V2

Wild Country Zephyros Compact 2 V2

Dette mørkegrå åttekant teltet tilbyr masse plass og nok soveplasser. Det har to dører på hver side. Den veier hele 20,6 kg. Octagon sørger for god plass til enhver. Instruksjonene er enkle å følge og stolpene er fargekodet, men det er vanskelig å bestemme hvor den indre skillelinjen skal henges. Det tok to personer rundt 20 minutter å montere. Stoffet har en vannsøyle på 4500 mm. “”Blackout-effekten” reflekterer opptil 99% av dagslyset, dette hindrer at teltet varmer seg fort opp. Noe som gjør at temperaturen kan holdes relativt stabil over tid på grunn av teltets gode ventilasjon. Samlet sett er det av god kvalitet og robust.

Spesifikasjoner:

Tid å sette opp: 20 minutter

Dimensjoner (cm): 85 x 35 x 35 (Pakket), 418 x 396 x 225 (Satt opp)

Vekt: 20.6kg

Plass: 8 people

Sesongrating: 3

Vannsøyle: 4500mm

Farger: GrønnKjøp Wild Country Zephyros Compact 2 V2

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikler som kunne vært intressante for deg:

Innhold

opp?

Har du noen
gode ideer?💭