Norgee

Telt favoritter i Norge – de 7 beste på markedet

person sitter i telt med utsikt mot fjellet og havet

Få mest mulig ut av neste campingtur ved å velge et telt som virkelig gir en god opplevelse. I denne anmeldelsen har vi funnet de 7 beste teltene du kan velge mellom, til ulikt budsjett og bruk.

Å velge et camping telt kan være en stor investering og avgjørelse. Et rennende, dårlig designet telt kan fort ødelegge camping turen din. Et bra telt vil derimot holde deg komfortabel og skape et godt sovested når man ekspiderer.

Vi har lang erfaring med utforsking og testing av telt. Basert på kunnskap og erfaringer har vi funnet de beste teltene som er ute på markedet i dag.

Under testing har vi fokusert på: hvor enkelt det er å sette opp teltet, vær restriksjoner og komfort. Vi ser også etter verdi i teltet og andre funksjoner.

Innhold (7 gode telt):

  • Beste på listen: Naturehike (1500kr)
  • På andre plass: REI Kingdom 4 (4000kr)
  • Stort telt: Big Agnes Big House 6 modellen (4500kr)
  • Et billig telt: Blackdeer (1500kr)​
  • Telt 4 personer: Coleman Sundome Tent 4P (600-2200kr)​
  • Lukseriøst Familie telt – Coleman Octagon 98 (2800kr)​
  • Ozark Trail 8 persons familie Telt ​

Beste på listen: Naturehike (1500kr)

naturehike

Dette er det beste teltet vi har på listen. Det kan være vanskelig å finne et telt som er rimelige, samt har god kvalitet. Dette teltet byr på begge, et fint telt som du kan bruke til alle sesonger og treffer en fin prisklasse som de fleste har råd til.

Teltet er “så så stort”. Selv om teltet ikke er lite, vil det passe i ryggsekken. Med en vekt på ….. Vil den fungere fint til alle typer turer.

Å sette opp Naturehike telte er veldig simpelt. Stengene er designet for raskt oppsett, noe som er greit å ha når man er på tur.

Spesifikasjoner:

Vekt: 2533 gram

Fordeler: lett å sette opp, god ventilasjon, høy kvalitet

Ulemper: et litt mindre telt, passer ikke for familie på 4

På andre plass: REI Kingdom 4 (4000kr)

Stort familietelt

REI Kingdom 4 er et telt som byr på mye forskjellige. Med et romslig design og god kvalitet er dette et luksuskjøp. I dette teltet har du plass til hele familien, plassere stoler, ligge godt utstrekt, alt en familie på 4 kan ønske seg.

Kingdom 4 har klart å mestre andre funksjoner som ventilasjon, oppsett og design av dører.

Selv om dette er en stort telt er det relativt lett å legge ned, takket være stangmontering, stang klips og gode ermer.

Rei Kingdom 4 teltet gir også detaljene en camper forventer i et høy-kvalitets telt. Det er smarte lommer og beholdere på hver side av teltets vegger. Låsene for å åpne og lukke telte er relativt store, dørene har god størrelse, mye plass for oppbevaring av sekk og turutstyr, og selve stengene er fargekodet for lett oppsett. 

Det eneste negative vi har å påpeke kan være størrelse og vekt. Veken på teltet er 8 kg, i tillegg er det både høyt og bredt. Hvis det er mye vind vil Kingdom teltet ta i mot støyt, men hvis du ønsker et stort telt er dette det du bør gå for. Vi har hørt om klager i forhold til lekking, men etter vår erfaring har aldri dette vært et program under dårlig vær.

Hvis et fire manns telt ikke er stort nok lager også REI andre Kingdom modeller med opptil seks- til åtte personer. (Legg inn link)

Spesifikasjoner:

Vekt: 8 kilo

Høyde: 190 cm

Fordeler: Mye plass, interiør lommer, lett å sette opp

Ulemper: Tungt, ikke kvalifisert for dårlige værforhold

Stort telt: Big Agnes Big House 6 modellen (4500kr)

Oransj familietelt for camping

Dette teltet passer perfekt for flere personer og sørger for en komfortable helg med venner og familie. Du kan enkelt stå oppreist og kommer med et stort arial der folk kan spre seg ut på. Som andre store campingtelt passer ikke dette i ekstreme værforhold. På den andre siden byr den på mye tilleggsfunksjoner som du kanskje vil like.

Når du kommer inn i telte finner du en matte der du kan legge sko og utstyr som har blitt skittent på turen. Interiør-lommer sørger for at annet turutstyr holdes organisert og lett tilgjengelig. Big Agnes teltet kan relativt enkelt bli satt opp av en person, men går fortere om man er to.

Teltet kan også brukes som en solskjerm. Ved å sette opp teltet med stengene og reinbeskyttelsen kan dette være et godt alternativ på sommeren. Dette passer perfekt når familien skal samles, spise noe god mat eller har behov om å unngå sterkt sollys.

Noe som også kvalifiserer dette teltet innenfor topp 10 er innpakningen. Dette er enkelt, effektivt og ikke minst mobilt.

Spesifikasjoner:

Vekt: 7,5 kg

Fordeler: Romslig, skygge funksjon, 2 dører

Ulemper: Ikke bygd for ekstreme værforhold

Et billig telt: Blackdeer (1500kr)

grønt turtelt

Dette telte er bare å få tak i. For kun 1500kr får du et stort telt som settes opp raskt, tilbyr mye plass og tåler en natt med mye vind. Dette er en god løsning hvis du nettopp har startet med camping, ser etter et telt som passer budsjette og kan bruker til seriøs og mindre serisøs bruk.

Blackdeer modellen byr på 57 kvadratmeter plass, pluss 17 kvatratmeter for føttene når du ligger utstrakt (størrelser på forandres – aliexpress). Stengene er designet for enkelt oppsett og baggen utstyret skal ligge i gjør det lett å ta med seg teltet.

Selv om telte enkelt kan bli satt opp av en person anbefaler vi 2 stk. Dette sier vi etter egen erfaring.

Det vi finner mest imponerende med dette teltet er hvordan det takler en god storm. Stengene holder godt under sterke vinder og rein. Hvis du leter etter et stabilt og en pris som ikke rasker for mye i lommeboka bør du vurdere Blackdeer teltet.

Spesifikasjoner:

Vekt: 2.45kg

Størrelse: 215*130*100cm

Fordeler: Mye for pengene, høy kvalitet

Ulemper: En dør

Telt 4 personer: Coleman Sundome Tent 4P (600-2200kr)

turtelt for 4 personer

Dette teltet går innenfor kategorien “klassisk telt”. Du kan enkelt få plass til fire personer i denne modellen, for kun en tusenlapp. Med over 10 000 gode anmeldelser på Amazon, kan du se at folk over hele verden elsker dette teltet.

Så det er klart, det er forskjell på et telt i denne prisklassen sammenlignet med telt i høyere prisklasse. Her får du fiberglass stenger istedenfor aleminium. Coleman modellen passer fint inn i alminnelige camping, men mindre solid da stengene ikke er laget med aluminium. 

Konstruksjonen er stabil, men mangler noen spesifikke detaljer og langvarig livslengde.

Lukseriøst Familie telt – Coleman Octagon 98 (2800kr)

8 manns telt

Octagon 98 teltet passer de fleste budsjett og passer perfekt for en familietur i helgene. Med dette teltet får du god høyde, fint interiør og vinduslåser som du kan rotere 360 grader for god utsikt. Det er lett å gå både inn og ut av teltet med den enkle dør løsningen de har lagd. 

Dette familie teltet er ikke like lett å sette opp som andre telt, men hvis man er 2 eller 3 personer blir dette en lek. Octagon 98 modellen er av god kvalitet og tåler fint en vindfull kveld om man fester teltet normalt. Alt i alt er dette et telt å anbefale og passer enhver familie som liker å dra på tur i lag.

Spesifikasjoner:

Vekt: 22 kg

Størrelse: 156 x 156 x 86

Fordeler: Budsjettvennelig, mulig å stå, mobilt, 2 dører

Ulemper: Tungt, sidelommer kunne vært bedre

Ozark Trail 8 persons familie Telt

Ozark Trail 8 telt

Ozark Familie Teltet er et perfekt for grupper på 4-8 personer som ønsker å få mye teltplass til en billig penge. Teltet kan vi nesten kalle en liten hytte og byr på mye plass, solide vegger og en fin “velkomst terrasse”. 

Teltet er tungt, robust og kan være litt komplisert å sette opp. Vi anbefaler kun dette teltet til de som har 2 eller flere personer som kan hjelpe å sette dette opp, samt legge det ned. Teltet er mer egnet for dager med sol og fint vær. Om du er personen som liker å bruke telt under gode værforhold er dette et godt alternativ.

Spesifikasjoner:

Vekt: 20 kg

Størrelse: 132 x144 x 84

Fordeler: Mye for pengene, rom til å stå, liten terrasse

Ulemper: Veier mye, ikke laget for dårlig vær og vind

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikler som kunne vært intressante for deg:

Innhold

opp?

Har du noen
gode ideer?💭