Norgee

Hengekøye Med Myggnetting – Den Ultimate Hengekøye Guiden

hengekøye i skogen

Å sove ute i det fri er en fin måte å komme nærmere naturen og hengekøyer er et komfortabelt alternativ til telt. Hengekøyer er perfekte for backpacking og er lette å bærbare, men mangler ofte myggnetting for å beskytte deg mot  insekter mens du sover. 

Ja, du kan få separat myggnetting til hengekøyer, men de er ikke så praktiske og kompakte som en hengekøye med myggnetting som allerede er sydd inn.

De beste hengekøyene har som regel myggnetting og er ideelle for overnattingsturer i den flotte Norske naturen. I tillegg til myggnetting, så anbefaler vi å ordne en tarp slik at du unngår uønsket fuktighet utover kvelden. Denne kombinasjonen gir deg den beste turopplevelsen du noen gang vil oppleve.

Her er noen av våre utvalgte hengekøyer som vi anbefaler:

  • Hengekøye med myggnetting (Kommer snart)
  • Standard hengekøye
  • Delux Hengekøye
  • WOVUU Hengekøye
  • Kootek Camping Hengekøye
  • Hengekøye til hagen
  • Tropisk Hengekøye
  • Hengende Sving Hengekøye

Ting å vurdere før du drar på tur

hengekøye og utsikt mot havet

De beste hengekøyene med myggnetting kombinerer en rekke funksjoner for å gi deg en overnatting i naturen som er mer behagelig enn et lite telt. Husk å planlegg turen i forkant og ta med den riktige hengekøyen. Her er noen faktorer som vi anbefaler at du ser over før du drar ut på tur:

Størrelse:

Med mindre du er høyere enn gjennomsnittet, har du ikke noe å bekymre deg for, men hvis du er høyere enn 1.85m, bør du sørge for at hengekøya er lang nok for deg. Med mindre du planlegger å sove ute med en partner, bør du alltid holde deg til en hengekøye med standard bredde for å spare vekt.

Vekt:

Vekt kan være en viktig faktor når du velger en hengekøye. Hvis du sparer hundre gram her og hundre gram der, vil det raskt vekten. Dette kan være med på å gjøre turen mer stress. Med andre ord, velg en hengekøye som ikke veier masse.

Stoff:

De beste hengekøyene med myggnett er laget av flere forskjellige blandinger av nylon som er myk, slitesterk, har rask tørking og lett. Noen ganger får du hengekøyer laget av bomull, men disse er tyngre, større og tar lengre tid å tørke enn nylon hengekøyer.

Kapasistet:

Maksimal kapasitet er direkte relatert til materialene og nylon blandingen som er veiledende for hvor mye vekt hengekøya trygt kan holde. Byggekvalitet og søm spiller også en rolle i dette, men fordi en hengekøye vanligvis er laget av et enkelt stykke stoff, vil du helst ikke at den skal være for tynn i tykkelsen.

Netting:

Netting typen som brukes kan variere, men et godt begrep å se etter er “no-see-um bug netting” på funksjonen. No-see-um er en referanse til små insekter du knapt kan se eller føle som etterlater små bitt på huden din.

Hva er inkludert:

Kommer myggnett-hengekøya med stropper, sekk, tarp, tauverk og knagger, eller må du kjøpe det separat? Å kjøpe alt av ekstrautstyr separat er ikke et problem, men det er lurt å vite hva som er inkludert før du bestiller online.

Hengekøye med myggnetting?

Hengekøye med stativ?

hengekøye uten myggnetting

Hengekøye med myggnetting eller telt?

Før du går på tur står du ovenfor et dilemma om hvilket utstyr du skal pakke og hva du skal legge igjen hjemme. 

Tankene dine rundt sove-situasjonen vil uten tvil forekomme i forkant av en evt planlegging. Vi har kokt ned to alternativer for deg slik at du finner den løsningen som passer deg best.

Alternativ en: sove i et telt.

Alternativ to: sove i en hengekøye med myggnetting (og kanskje en tarp)

Det er fordeler og ulemper med begge disse alternativene, men her er noen av de mer åpenbare forskjellene:

1) Pakking

Hengekøya pakkes ofte i en liten bag/pose som lett passer inn i en hvilken som helst sekk, mens telt ofte må festes på utsiden av sekken.

2) Vekt/verdi

Hengekøya pakkes ofte i en liten bag/pose som lett passer inn i en hvilken som helst sekk, mens telt ofte må festes på utsiden av sekken.

3) Topografi

Å sove i telt krever ofte å finne noe jevnt underlag med nok plass på bakken, noe som ofte kan være vanskeligere enn å finne to trær tett sammen.

4) Campingplasser

Telt er frittstående, og er et bedre alternativer på slike plasser. Men fonner du noen trær i område, så ville vi absolutt anbefalt å slått opp en hengekøye.

5) Stillhet

Hvis du er glad i naturen, vil du få en bedre naturoplevelse ved å sove i en hengekøye. Ikke bare ser du naturer bedre men du føler den tettere på deg.

6) Plass

Inne i et lite telt har du ha nok plass til å sitte oppreist og legge deg, sammtidig som du har litt mere privatliv. Setter du hengekøya litt høyrere oppe i trærene, kan du stå oppreist og lage mat under køya.

Genialt eller hva?

7) Kondens

Det er ikke uvanlig å våkne opp i et telt med masse kondens etter en kald natt. Dette er ikke et problem i en hengekøye med myggnett (tarp).

8) Bevissthet

Inne i et telt er du litt sperret inne og opplevelsene rundt deg blir litt adskilt fra deg. I en hengekøye derimot  kan du løfte hodet opp og få et godt syn på hva den flotte naturen har å by på.

9) Komfort

Selv om jeg personlig foretrekker å sove i en hengekøye, bør du absolutt se på mulighetene med et telt.

Tips og triks

Når du har ordnet deg en komfortabel hengekøye og du sitter å planlegger turen, så er det et par tips og triks du burde vite før du drar ut:

  • Sjekk alltid ankerpunktene i trærne og se etter døde grener, også kalt “enkemakere”, som potensielt kan falle på deg om natten.
  • Lær noen få grunnleggende knuter før du drar ut i naturen.
  • Test ut forskjellige soveposisjoner og puter for å finne en vinkel som fungerer for deg.
  • Avstanden mellom festepunktene vil avhenge av den totale lengden på hengekøya, men ikke glem å beregne litt ekstra slingring mellom trærne..

hengekøye med myggnetting festet mellom to trær

Jeg liker å ha køya ganske høyt fra bakken, men hvor som helst mellom magen og skulderhøyden er et godt sted å binde hengekøyestroppene dine.

Du kan ha tarpen din så høyt som du ønsker, men jeg pleier å binde tarp-linen rett over hodet eller 10 cm over festepunktet på hengekøya. Dette gir tilstrekkelig beskyttelse mot vind, regn og gir fortsatt mulighet for at myggnettingen kan henge fritt.

Hvis bunnen av hengekøya er nær bakken, må du være oppmerksom på skarpe gjenstander som kan revne køya.

I Norge, spesielt på sen-sommeren, kan det være lurt å spraye stoffet (ikke myggnettingen) med insektspray for ekstra beskyttelse mot mygg.

Takk for at du leser denne artikkelen om Hengekøyen med myggnetting

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikler som kunne vært intressante for deg:

Innhold

opp?

Har du noen
gode ideer?💭