Norgee

Kristiansand dyrepark – Alt Du Trenger å Vite

giraff i kristiansand dyrepark

Dyreparken i kristiansand er en velkjent attraksjon i de fleste hjem. Kanskje til og med den største og mest utbredte attraksjonen i hele norge?

Kristiansand Dyreparken er et sted som samler dyr fra alle kanter rundt om i verden, et enormt badeland og en opplevelse du aldri vil glemme. Hvis du er på tanken om å dra ned å besøke dyreparken eller ønsker å gjenoppleve gode gamle minner fra du var liten, så har vi alt du trenger å vite om dyreparken.

Innhold:

 • Dyreparken badeland
 • Kristiansand Dyreparken hotell
 • Abra Havn – En ekte sjørøver opplevelse
 • Andre hoteller i Kristiansand Dyrepark
 • Dyreparken åpningstider
 • Rattkode dyreparken
 • Dyreparken nettbutikk
 • Julius dyreparken
 • hvor gammel er dyreparken i kristiansand?
 • Hvem spiller i hakkebakkeskogen i dyreparken?
 • Hvem spiller kaptein sabeltann i dyreparken?
 • Dyreparken kart

Dyreparken badeland

Du har kanskje sett eller hørt om badelandet som dyreparken har å tilby. Dette badelandet er fullpakket med spektakulære sklier, attraksjoner, strøminger, basseng og mye mer. Badelandet er rettere sagt en stor badeøy ettersom badelandet ligger midt ute på ei øy rett ved siden av Dyreparken.

Video fra badelandet i Dyreparken.

Når du ankommer Dyreparken så er det bare en sving rett til høyre for inngangen hvor du går over en lang tre-bro over sabeltanns verden. Ved inngangen til badelandet så finner du en diger og flott sandstrand som er deilig å bruke om sommeren. Rett ved siden av finner du en 25 meter langt svømmebasseng midt ute i Grashavet.

Kristiansand Dyreparken hotell

For de fleste så kan det være et langt stykke å reise helt ned til Kristiansand for å oppleve dyreparken. Derfor er det mange som lurer på om det finnes overnatting i Dyreparken eller i området.

Når det kommer til overnatting, så har du utrolig mange spennende tilbud å velge mellom. Først må du bestemme deg om du ønsker å bo i selve dyreparken eller om du ønsker å legge deg inn på et hotell i nærheten.

Ønsker du å se været for dyreparken? Ta gjerne titt på været i Kristiansand

Dyreparken har selv egne overnattingssteder. Disse er Abra Havn, Dyreparken hotell eller Dyreparken safaricamp. De to sistenevnte ligger rett ved hovedinngangen av parken.

Abra Havn – En ekte sjørøver opplevelse

Vårt beste tips, spesielt hvis du eller dere ønsker en komplett opplevelse i Dyreparken er å legge dere inn i Abra havn. Dette er nemlig Dyreparkens eget sjørøverhotell med 171 leiligheter, eller “sjørøverkåker” på piratspråket her på sørlandet.

I Abra Havn har du mange flotte sjørøvervalg. Du kan nemlig sove i Pelle og Pysas seng, leie selveste Kaptein Sabeltanns suite eller mange andre flotte sjørøverkåker i dødningskallebukta. Ønsker du å bo som en ekte sjørøver så er dette stedet å bo. 

Men pass på, her er det ikke noe latmannsliv, for da må du gå planken! Her vil du og din familie bli vekket av Kaptein Sabeltanns menn klokken åtte hver morgen. 

Andre hoteller i Kristiansand Dyrepark

Hvis du ønsker en litt mer tilbaketrukket kveld, så kan det være lurt å booke seg inn på scandic. Hotellet er kun et steinkast unna Dyreparken og er veldig egnet til både godt voksne og yngre par. Her finnes det badebasseng, lekerom for de minste med playstation og egen bar med pool.

Og det beste av alt er om sommeren, så har Scandic egne aktivitetsledere som aktiviserer barna dine fra ettermiddag til kveld.

Jeg har selv jobbet der som aktivitets leder og dette er et utrolig bra opplegg for både foreldre og de minste.

Dyreparken åpningstider

Kristiansand Dyreparken åpner alltid kl 08.00 i sommerferien, og kl 10.00 hver dag resten av året. Dyreparken stenger mellom kl 15.00 og 20.00, avhengig av sesong. Hvis du ønsker mere informasjon om åpningstidene til Dyreparken så kan du ta en tur til dems nettside her.

Rabattkode dyreparken

Dyreparken har ikke tilgjengelige rabattkoder til alle. Men, de har periodevise tilbud på deres nettside. Disse tilbudene rullerer i tid til annen og er alt fra konserter til sirkusforestillinger og overnattinger.

Dyreparken nettbutikk

Dyreparken har selvfølgelig sin egen nettbutikk. Denne går også under navnet suvenirbutikken på deres egen hjemmeside. Mange av produktene du finner her vil du også kunne kjøpe fysisk inne i dyreparken. 

Men hvis jeg var deg ville jeg nok bestilt det essensielle før turen går sørover mot Dyreparken i Kristiansand.

I denne nettbutikken så kan du finne produkter i kategorier som:

 • Kostymer
 • Klær
 • Leker
 • Kosedyr
 • Les & Lær
 • Interiør & Dekor
 • Hjem & Fritid
 • Og Gavekort

Hvis du er på jakt etter ekte sjørøverantrekk, ører og hale fra hakkebakkeskogen eller ryggsekk fra Kutoppen så har de dette her.

TIPS: Hvis du har planer om å handle mer en 5 varer, så har de nå 10% rabatt på kjøp over 5 varer.

Julius i kristiansand dyrepark
Julius i Kristiansand Dyrepark, bilde er fra snl.no

Julius dyreparken

De fleste som er på tanken om å dra til Kristiansand Dyrepark har hørt om Julius. Helt siden Dyreparken sin oppstart, har Julius vært en av hovedatraksjonene med sin unike oppvekst og holdning til mennesker. Julius ble født 26 desember 1979 og er nå 42 år gammel.

For å finne Julius i parken, så må du først passere “Afrika” som er rett til venstre for hovedinngangen. Etter dette vil du bli møtt med en øy, midt ute på et lite vann. Her holder sjimpansene til. Fra øya går det broer inn til et hus, hvor du selv kan gå inn å hilse på. Her kan du både møte Julius og hans venner og familie.

Julius ble i en ung alder adoptert av mennesker etter han han ble forlatt av sin mor. Han lærte både å spise som mennesker, kjøre bil og drikke sjokolademelk. Ønsker du å lese mer om Julius

Hvor gammel er dyreparken i kristiansand?

Kristiansand Dyrepark åpnet offisiellt 25.juni 1966. Dermed er Dyreparken i Kristiansand 55 år gammel.

Dette var en helg med masse besøkende, konkret 3500 personer. Etter lange perioder med prøvedrift var endelig dyreparken i drift.

Les mer på dyreparken sin offisielle nettside.

Hvem spiller i hakkebakkeskogen i dyreparken?

Når du tenker på Dyreparken, så er det godt mulig at hakkebakkeskogen dukker opp i tankene. Her finner du Klatremus og vennene hans som bor i Hakkebakkeskogen.

Men visste du egentlig at Hakkebakkeskogen ligger i Dyreparken?

Reisen gjennom Hakkebakkeskogen er en fantastisk opplevelse. Både for deg og de minste.

I hakkebakkeskogen så finner du et spesialbygd tribunetog som tar deg inn i skogen på en reise hvor du får møte Mikkel Rev, Klatremus, Bakermester Harepus, Bamsefar og Bestemor Skogmus. Gjennom denn 40 minutter lange turen dukker flere karakterene fra Hakkebakkeskogen opp på flere stoppesteder langs denne ruten. Alt foregår i en ekte skog i dyreparken med kongler, blåbærlyng og einerbusker. På denne turen vil du virkelig føle at du er på besøk i en ny verden.

Gled deg til en uforglemmelig opplevelse i Hakkebakkeskogen hvor du møter de mest kjente og kjære dyrene fra Thorbjørn Egners fantastiske univers.

Hvem spiller kaptein sabeltann i dyreparken?

Som de fleste, har du nok tenk deg innom på Kaptein Sabeltann showet. Men hvem er det egentlig som spillet Kaptein Sabeltann?

Tidligere var det Terje Formoe som i 1990 startet hele franshisen. Siden den gang har Terje spilt Kaptein Sabeltann frem til 1999, hvor han ble avlastet av Svein Roger Karlsen. Svein spillte som Sabeltann i 9 år før han gikk av.

Nå er det Kyrre Haugen Sydness som spiller Kaptein Sabeltann. Han har spilt Kaptein Sabeltann siden 2011 og holder det fortsatt gående.

Dyreparken kart

Kristiansand Dyrepark har et utrolig stort området. Derfor kan det være greit å kunne navigere rundt. I forkant så anbefaler vi at du tar en titt på Dyreparkens kart og gjør deg kjent med området. Inne på kartet kan du både lese om atraksjoner og gjør opp noen tanker på hvor du eller dere ønsker å dra.

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikler som kunne vært intressante for deg:

Innhold

opp?

Har du noen
gode ideer?💭