Norgee

20 Trygge Måter å Drepe Maur Hjemme Uten Giftige Kjemikalier

masse maur

Der det er én maur, er det tusenvis til. Dette plager deg kanskje ikke så mye hvis du er på piknik ute i det fri, men hvis det oppstår maurangrep hjemme, vil du nok fjerne problemet så raskt som overhode mulig.

Det er mange måter å eliminere maur og deres kolonier på. Noen av disse er naturlige løsninger som ikke vil tilføre kjemikalier eller giftstoffer til miljøet og naturen.

så her er vår liste med:

20 naturlige måter å eliminere maur på

1. Diatoméjord (silisiumdioksid)

Diatoméjord er en type silika. Den består av fossiliserte rester av vannlevende organismer kalt kiselalger.

Diatoméjord er ikke en gift. Det dreper maur og andre insekter ved å absorbere oljene i skjelettene deres, som tørker dem ut. Siden det er irriterende, unngå å puste inn diatoméjord eller få det på huden din.

Du kan kjøpe matkvalitets kiselgur på nettet. For å bruke den som maurdreper, følg anvisningen på pakken, eller strø pulveret hvor som helst du ser maur.

2. Glassrens og flytende vaskemiddel

Å kombinere Jiff glassrens med flytende vaskemiddel eller oppvaskmiddel kan hjelpe med å avskrekke maur fra å komme inn i hjemmet ditt. Den gjør dette ved å fjerne duftferomonsporet de etterlater seg når de går.

Bland sammen og spray på områder der maur ser ut til å samle seg eller kommer fra. Tørk av området etter spraying, og etterlat en lett rest av midlet.

Selv om det ikke er noen studier som støtter dette middelet, tyder anekdotiske bevis på at det er nok til å holde maur unna. 🐜

jif spray
Glassrens fra Jif

3. Håndsåpe

Hvis duften av glassrens plager deg, kan bruk av håndsåpe være nok til å fjerne maur. Såpevann av noe slag fjerner duften av maurferomoner. Bruk den på maurstier og inngangspunkter i hjemmet ditt.

Uten feromonstier å følge, klarer ikke maurene å kommunisere med hverandre.

Cropped hands using soap dispenser in bathroom
Håndsåpe

4. Pepper

Siden maur ser ut til å synes lukten av pepper er irriterende, kan du prøve svart eller rød (cayenne) pepper som en avskrekker mot maur.

Dette midlet mot maurangrep er helt naturlig og trygt. Anekdotiske bevis tyder på at å drysse pepper rundt fotlister og bak apparater kan bidra til å holde maur i sjakk.

pepper
pepper

5. Peppermynte

Peppermynte er et naturlig insektmiddel som kan være svært effektivt til å avvise maur og andre insekter, for eksempel mygg.

Bland 10 til 20 dråper peppermynteolje med 2 kopper vann. Spray blandingen rundt lister og vinduer i hjemmet ditt. La tørke.

Som de fleste essensielle oljer, hold peppermynteolje utilgjengelig for kjæledyr, spesielt katter, som kan bli svært syke hvis de blir utsatt for dette.

Du kan sannsynligvis finne eterisk peppermynteolje i din lokale matbutikk. Det er også tilgjengelig på nettet.

Peppermint oil in the brown glass bottle and fresh peppermint leaves near.
Peppermynte

6. Tea tree oile

Tea tree olje frastøter og dreper maur. Bland 5 til 10 dråper tea tree olje med 2 kopper vann og bruk som spray. Du kan også fukte bomullsdotter og plassere dem rundt hjemmet ditt der du har sett maur.

Hvis duften er for sterk, prøv å lage en blanding som kombinerer tea tree olje med peppermynteolje og vann.

Som de fleste essensielle oljer, hold tea tree-olje utilgjengelig for kjæledyr, spesielt katter, som kan bli svært syke hvis de blir utsatt for dette.

Du kan finne tea tree-olje i din lokale dagligvarebutikk eller på nettet.

Composition with teapot, tea and natural aromatic oils copy space.
tea tree olje

7. Sitroneukalyptusolje

Olje utvunnet fra sitroneukalyptustreet er et annet naturlig insektmiddel. Den inneholder citronella, som brukes i stearinlys for å avvise flygende insekter, for eksempel mygg. Anekdotiske bevis indikerer at det også er effektivt til å avvise maur.

Ikke innta sitroneukalyptusolje. Oppbevar den utilgjengelig for barn og kjæledyr.

For å bruke, fukt bomullsdotter med ufortynnet olje. Plasser i områder der maur har blitt sett. Bytt ukentlig.

Du kan sannsynligvis finne sitroneukalyptusolje i din lokale helsekostbutikk. Den er også tilgjengelig på nettet.

Fresh citronella leaves on wooden background
Sitroneukalyptusolje (citronella blader)

8. Olje av sitroneukalyptus (OLE)

OLE er ikke det samme stoffet som sitroneukalyptusolje. OLE kommer fra gummieukalyptustreet, som er hjemmehørende i Australia. Den inneholder et kjemikalie kalt PMD, som har vist seg å være et effektivt insektmiddel.

PMD er klassifisert som et biopesticid av Norges miljøvernforbund (NMF) og anses som trygt å bruke. Noen mennesker rapporterer at OLE er i stand til å drepe og avvise maur. Folk bruker det også til å avvise mygg.

Du finner OLE i din lokale jernvare- og hagebutikk eller på nettet.

Les også: Hva spiser Rådyr?

9. Hvit eddik

Hvis du ser maur, tørk dem opp med en løsning av 50-50 eddik og vann, eller ren eddik.

Hvit eddik dreper maur og frastøter dem også. Hvis du har et maurproblem, prøv å bruke fortynnet eddik til å rengjøre harde overflater, inkludert gulv og benkeplater, i hele hjemmet ditt.

Maur kan lukte eddik etter at den tørker, men duften forblir ikke merkbar lenge for de fleste.

apple cider vinegar
Eple-eddik

10. Kokende vann

Hvis du oppdager maurhull i nærheten av hjemmet ditt, hell kokende vann i dem. Dette vil effektivt og umiddelbart drepe mange av maurene inne. Maurbakker kan virke små, men maurkoloniene under dem er brede.

Det kokende vannet vil ikke være nok til å drepe hele kolonien. Av denne grunn, sørg for å behandle hvert maurhull du ser i nærheten av hjemmet ditt.

Transparent kettle with water boils
Kokende vann

11. Maisstivelse

Hvis du møter et stort antall maur, kan du bruke maisstivelse til å kvele dem.

Hell maisstivelse fritt over hele gruppen av maur, og tilsett vann på toppen. Dette blir et søl, men resultatet blir mange døde maur innkapslet i maisstivelse.

Du kan også dekke maurene med maisstivelse og deretter støvsuge dem i stedet for å bruke vann.

Sørg for å kaste den forseglede vakuumposen utendørs umiddelbart.

12. Eterisk olje av kanelblad

Forbindelser i eterisk olje fra kanelblader, inkludert trans-kanelaldehyd, har vist seg å være effektive til å drepe og avvise maur, inkludert å bite røde maur.

Anekdotiske bevis indikerer at kanel i pulverform også er effektiv til å avvise maur. Prøv å fukte bomullsdotter med oljen og la dem ligge der du har sett maur, eller dryss pulveret rundt på vinduskarmer og fotlister.

Helsekostbutikker har ofte eterisk olje fra kanelblader. Du kan også finne den på nettet.

Cinnamon bark with leaves on wooden background
Kanelblad

13. Neem olje

Neem olje utvinnes fra neem-treet, som er hjemmehørende i India. Når den brukes på full styrke, finner noen at neemolje avviser maur fra å komme inn i et hjem.

Fortynnet neem og produkter som inneholder neemekstrakt har blitt rapportert å ikke virke på langt nær så godt som neem i full styrke.

Du kan finne neemolje i mange helsekostbutikker eller på nettet.

14. Kaffegrut

Dette anekdotiske maurmiddelet krever at du brygger kaffen først. Det er funnet at brygget kaffegrut holder maur unna.

Prøv å strø kaffegruten på engangsflater, for eksempel kartotekkort, og la dem ligge i nærheten av områder som tiltrekker seg maur, for eksempel kjæledyrskåler og planter.

Du kan også plassere kaffegruten i vinduskarmene. De kan miste styrken når de er tørre, så sørg for å bytte ofte.

coffe sugar and spice
Kaffebønner – Brukes til å lage kaffegrut

15. Borsyre

Borsyre er en type gift som har vist seg å drepe arbeidsmaur og deres dronning innen 3 uker etter eksponering. Det gjør dette ved å erodere deres ytre skall og mage.

Det er veldig viktig å holde borsyre unna kjæledyr og barn og å bruke hansker mens du jobber med den. De fleste grunnleggende borsyreoppskrifter for å behandle maur inkluderer følgende instruksjoner:

  1. Lag en løsning av 1/2 ts borsyre, 8 ts sukker og 1 kopp varmt vann.

2. Rør til sukkeret og borsyren er helt oppløst. fukt bomullsdotter og plasser rundt hjemmet ditt i områder der du har sett maur.

3. Du kan også la blandingen stå i beholdere. Etter bruk, vask beholderne grundig eller kast det.

Du kan også bruke borsyre som ingrediens i DIY maurfeller. Bland pulveret med noe søtt som vil tiltrekke seg maur, for eksempel lønnesirup eller maissirup. Spred på en flat, engangsoverflate, som papp, og plasser i områder der du ser maur.

Finn borsyre i din lokale jernvare- og hagebutikk eller på nettet.

16. Boraks (natriumtetraborat)

I motsetning til vanlig tro, er boraks og borsyre ikke den samme kjemiske forbindelsen. Anekdotisk kan begge være like effektive til å drepe maur i hjemmet.

Som borsyre, ikke bruk sukkerløsning tilberedt med boraks der barn eller kjæledyr kan nå dem.

Lag en løsning av boraks, sukker og varmt vann, ved å bruke samme prosedyre som du ville gjort med borsyre.

Du finner boraks i din lokale jernvare- og hagebutikk eller på nettet.

Les også: Hva spiser ekkorn?

17. Gi potteplantene dine en anti-maur fordel

Sjekk potteplantene dine for maursvermer, som kan tyde på reir under jorden. Kast alle planter som ser ut til å være infisert.

Stopp maur fra å lage hjem i plantene dine ved å omgi dem med sitrusskall fra enten sitroner eller appelsiner.

18. Hold planter borte fra husveggen

Hold hagen din ren for rusk. Klipp av vinranker eller vegetasjon som berører eller lener seg mot ytterveggene til huset og vinduene. Disse kan gjøre det lettere for maur å komme inn i hjemmet ditt.

hanging indoor plants, lipstick plant
Planter på husveggen

19. Kutt av matkilden deres

Å eliminere problemet før det starter er den beste måten å bli kvitt maur på. Du kan gjøre dette ved å sørge for at du ikke har noen matkilder lett tilgjengelig for dem.

Dette vil innebære at maten holdes tett lukket i beholdere eller plastposer. Husk at maur er tiltrukket av søte og stivelsesholdige ting som sukker, honning og maismel.

Du må også være årvåken med å rydde opp smuler fra hjemmet ditt. Ikke glem å rengjøre:

  • under og rundt stående hvitevarer på kjøkkenet ditt
  • i sofaputer
  • i søppeldunken
  • områder av hjemmet der familien din spiser eller lager mat

Kjæledyrmat kan også tiltrekke seg maur. Fjern kjæledyrskåler så snart kjæledyret ditt har spist ferdig. Skyll bollene for å fjerne duften av maten.

20. Finn ut hvordan de kommer seg inn

Det kan være nesten umulig å tette hver eneste krok, men sjekk hjemmet ditt for sprekker i vegger og hull i nærheten av gulvbord og i radiatorer. Disse kan du fylle opp eller behandle med frastøtende middel. Se også etter rifter i vindusskjermer, som du kan reparere.

Artistic decoration on a wall with windows
Maur på veggen

Hvis ingenting fungerer

Hvis naturlige alternativer ikke er nok, kan du bruke plantevernmidler og kommersielt tilberedte produkter for å utrydde maur.

Agnfeller som inneholder plantevernmidler i en lukket form kan være å foretrekke for noen mennesker fremfor spray. Agnfeller virker ved å tiltrekke maur til dem. Maurene spiser agnet og bringer noe av det tilbake til reirene sine, og dreper andre maur.

Maur spiser også døde maur og absorberer plantevernmiddelet på den måten. Noen agnfeller inneholder borsyre eller boraks. Andre inneholder hydrametylnon, en kjemisk forbindelse som er farlig for barn, kjæledyr og dyrking av mat, for eksempel tomatplanter.

Du kan finne maurfeller i mange jernvare- og hagebutikker samt på nettet. Sjekk ingrediensene hvis du unngår giftstoffer før du kjøper.

Det finnes også ikke-giftige kommersielle frastøtende sprayer som er helt naturlige og fungerer på maurkontroll.

Raid er en kjemisk spray som kan være svært effektiv på maur. Den er langvarig, men inneholder imiprotrin og cypermetrin, to kjemiske forbindelser som ikke bør inhaleres eller svelges.

Hvis alt annet mislykkes, kan det hjelpe å ansette en utrydder. Se etter en som er forpliktet til å bruke minst mulig giftige produkter. Gi dem beskjed hvis du har barn, kjæledyr eller andre bekymringer, for eksempel et pusteproblem.

Noen profesjonelle utryddere bruker ord som grønt, organisk eller miljøvennlig i titlene sine. Det er ikke nok til å sikre at de virkelig er grønne. Spør dem hvilke stoffer de vanligvis bruker i maurbehandlinger og hvilke de unngår før du ansetter dem.

Interessante fakta om maur

FAKTA OM MAUR.

  • Det er mer enn 12 000 arter maur rundt om i verden. De aller fleste av disse er relativt ufarlige for folk, selv om du ikke vil dele middagen din med dem.

  • Maur kan bære bakterier, noe som gjør dem til potensielle overførere av sykdom eller infeksjon. Monomoriummaur har for eksempel blitt funnet for å bære patogene bakterier, som kan være farlige for mennesker.

  • En vanlig husmaur, faraomuren, har blitt funnet som en potensiell årsak til bronkial astma og luftveisallergier.

  • Hvis du tar deg en tur ute i skogen, så vil du nok komme over den mest normale arten vi har i Norge. Dette er hva vil nordmenn kaller for skogsmaur. Viste du at det finnes flere skogsmaur en mennesker i Norge?

Oppsummering

Maur er vanlige inntrengere av hjem over hele Norge. De kan være vanskelige å bli kvitt, men det er ikke helt umulig.

Mange naturlige avstøtende midler kan bidra til å utrydde maur over tid. Å holde hjemmet rent for matvarer som tiltrekker dem kan også hjelpe.

Hvis alt annet mislykkes, kan profesjonelle utryddere fjerne maur fra hjemmet ditt.

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikler som kunne vært intressante for deg:

Innhold

opp?

Har du noen
gode ideer?💭