Norgee

Kino Oslo: Topp 10 Kinoer Du Kan Besøke

Topp 10 kinoer i Oslo - Oslo Kino

Oslo kino er en av de mest søkte temaene om dagen. I storbyen har du et utrolig utvalg av kinoer du kan besøke, men hvilken burde du velge? Vi har tatt en grundig titt inn i hva kinomarkedet i Oslo har å by på. Her har du våre topp 10 kino favoritter.

1. Colosseum Kino Oslo

colosseum kino oslo

Colosseum Kino Oslo er del av Nordisk film og den største kinoen innen det internordiske selskapet. Kinoen finner du i Oslo på majorstuen og byr på fire saler, fra store til små. Den største kinosalen heter Colosseum 1 med så mange som 978 sitteplasser. 

Colosseum Kino Oslo ble tegnet av arkitektene Gerhard Iversen og Jacob Hanssen i 1928. Første filmen som ble spilt het Onkel Toms hytte og under andre verdenskrig ble kinoen brukt som samlingssted for tyskerne. 

Kinoen inneholder som sagt fire kinosaler: 

Kinosal 1: 871 sitteplasser.

Kinosal 2: 274 sitteplasser.

Kinosal 3: 151 sitteplasser.

Kinosal 4: 115 sitteplasser.

Siden Colosseum Kino Oslo ble sertifisert i 1998 har den vært verdens største THX-sertifiserte kinosal, med lerret på 10×22 meter og mulighet for 3D visninger. Hvis du ikke visste det er Colosseum kino Norges premiere kino, grunnet kvalitet, effekter og salens størrelse. Se de mest spektakulære filmene og få en fantastisk filmopplevelse med familie og venner her. 

2. Saga Kino

saga kino oslo

Saga Kino finner du i sentrum av Oslo, Vika. Kinoen ble åpnet 15. februar 1934 og drives i dag av Nordisk Film kino. Arkitektene Herman Munthe-Kaas og Gudolf Blakstad er mennene som lagde tegningene og strukturen bak kinoen. På den tid inneholdte kinoen en sal med galleri, parkett og losjer. Antall sitteplasser var 1345. Saga Kino ble i 1981 ombygget til 6 saler. Under året 2007 ble den pusset opp på nytt.

Antall kinosaler og sitteplasser:

Kinosal 1: 531 sitteplasser.

Kinosal 2: 176 sitteplasser.

Kinosal 3: 169 sitteplasser.

Kinosal 4: 121 sitteplasser.

Kinosal 5: 41 sitteplasser.

Kinosal 6: 109 sitteplasser.

Saga Kino er rangert som nummer 1 – barne og familiekino. På fredager og lørdager holdes det nattkino, noe som kan være spennende å prøve ut. En gang i måneden inviteres det til barnedag på Saga Kino, tilrettelagt for hele familien.

3. Vika Oslo Kino

Vika kino

Som navnet beskriver holder Vika Kino til i Oslo sentrum ved Vika. Åpningsdato for kinoen var 12.desember 1997. Da var det fire kinosaler: 408, 193, 133 og 79 sitteplasser. Vika byr på komfort og god service, om det er film, kurs eller konferanser. 

Vika Kino er en av de verifiserte THX-salene, sammen med 6 saler fra Ringen Kino og Colosseum 1. Før i tiden var kinoen hovedkino for Film Fra Sør og spilte som regel barnefilmer i helgene. 

I 2013 ble kinoen stengt og gjenåpnet under samme år med nytt navn: Kino Victoria Film og Spiseri (de byttet tilbake til Vika Kino etter 2,5 år). Om du ønsker å se kino her anbefaler vi at dere tester storsalen. Her er det et lite bord for hver sitteplass, noe som gjør det enkelt med servering. Du kan også bestille egne serveringslokaler med gode retter i en rekke kategorier.

Vika Kino har 18 års grense uansett film og har en programprofil tilrettelagt for kvalitetsfilm. Hvis du ønsker en unik kinoopplevelse med utvalgte kvalitetsfilmer, drikke i baren og film aktiviteter anbefaler vi deg å ta turen innom Vika Kino.  

4. Ringen Kino

Ringen Kino

Ringen Kino holder til på Grunerløkke i Ringnes Park, Oslo. Kinoen driftes av Nordisk Film og ble åpnet i 2008. Utenom selve kino-opplevelsen serveres det alkoholholdige drikke, varm drikke, sprudlevann, samt små og smakfulle retter i Kafèn. 

Kinoen har totalt seks saler som til sammen rommer 951 sitteplasser. Salene ble designet slik at du kan sitte i toseters sofaer på bakerste rad (enkelte saler har flere rader med sofaseter). Designet kommer fra København og har blitt godt tatt imot av de som ser film på Ringen Kino. 

Antall kinosaler og sitteplasser:

Kinosal 1: 409 sitteplasser.

Kinosal 2: 242 sitteplasser.

Kinosal 3: 71 sitteplasser.

Kinosal 4: 63 sitteplasser.

Kinosal 5: 63 sitteplasser.

Kinosal 6: 83 sitteplasser.

Hvis du ønsker en litt mer luksuriøs filmopplevelse anbefaler vi at du tester sal 3. Her kan du sitte komfortabelt med høy seterygg, skinnseter og egen lounge. 

Filmprogrammet til Ringen Kino består av norske filmer, storfilmer, internasjonale filmer og en rekke barnefilm tilbud. Filmquiz og visning av festival/konsert filmer har du også mulighet til å bli med på her. 

5. Gimle Kino

gimle kino

Gimle Kino finner du på Frogner i Oslo. Kinoen ble åpnet i 1939 og har blitt kjent som en kino for kvalitet- og kunstfilmer. Her kan du også oppleve direkteoverførte scener fra ballett og opera. Kinoen sitt navn har blitt oppkalt etter strøket i område – Gimle. 

På Gimle Kino har du en sal tilgjengelig med 260 sitteplasser med vin og øl-servering. Den har til sammen blitt pusset opp to ganger, 1962 og 1997. 

Hvis du ønsker en fantastisk filmopplevelse med komfort og god service er dette en kino å besøke.

6. ODEON Oslo Kino

ODEON Oslo Kino

ODEON Oslo Kino passer for enhver, om du ønsker å se en Hollywood-film, barnefilm eller Indie-film fra ulike forfattere, regissører og kulturer. Kinoen er den eneste i Norge som viser film med IMAX-teknologi, samt byr på Nordens største kinolerret – 25×15 meter. Hos ODEON Oslo Kino får du en filmopplevelse med langt større bilder sammenlignet med konvensjonelle kinosaler. 

Dersom du ønsker mer innlevelse under filmen anbefaler vi at du prøver ut ScreenX. Ved siden av hovedskjermen er det satt opp sideskjermer som sørger for at filmen virker mer ekte. Uavhengig om du sitter langt bak eller foran i salen vil skjermen føles nærmere. 

ODEON Oslo Kino er den eneste kinoen i Norge som har både Dolby Atmos-lydsystem og Barco laser-projeksjon, dette gjelder for 13 av 14 saler. På grunn av kinoens mange saler kan de ha 25 forskjellige filmer på samtidig. Om du velger å dra hit vil du mest sannsynlig finne en film du liker. Annet som følger med er justerbare VIP-seter, rullestolplasser, teleslynge og 4k film i alle saler. 

Transport til ODEON er både enkelt og rimelig. Buss, t-bane, tog og trikk stopper rett ved kinoen hvis du ikke ønsker å kjøre bil. 

7. Klingenberg Kino

Klingenberg kino

Klingenberg Kino holder til rett ved Vika i Oslo. Den ble åpnet 6.oktober 1938 og første film som ble vist var “Ungen”. Over årene har kinoen vært gjennom en rekke ombygginger – sitteplassene har blitt redusert for å skape bedre komfort for kundene. Antall seter i storsalen “Klingenberg 1” har blitt redusert fra 1215 til 766, avstanden mellom setene har også blitt lengre.

Antall kinosaler og sitteplasser:

Kinosal 1 (Klingenberg 1): 766 sitteplasser.

Kinosal 2: 108 sitteplasser.

Kinosal 3: 86 sitteplasser.

Kinosal 4: 82 sitteplasser.

Klingenberg Kino er en del av Nordisk Film Kino og har blitt fredet av Riksantikvaren. Her tilbys det filmer for både unge og eldre, en bred målgruppe med andre ord. Hvis du er ute etter kvalitet og komfort i form av kinosal og film er dette en kino du bør besøke.

8. Symra Kino

Symra Kino

Symra Kino åpnet i 1965 og du finner den i Cecilie Thoresens vei 23 på Lambertseter i Oslo. Kinoen ble tegnet av Frode Rinnan og eies i dag av Oslo Kino. Den har en lang historie med ombygging, helt fra 2003 til 2010. På Symra Kino kan du velge mellom to saler, sal nummer 1 inneholder 207 sitteplasser, nummer 2 inneholder 93 sitteplasser.

Hovedfokuset til Symra Kino er barne- og familiefilmer, samt brukes ofte til skoleforestillingen og senior- og babykino. Her kan du booke til kinobursdag med mat og andre aktiviteter.

Kinoen har i nyere tid fått kinostoler levert og installert av Fora Form AS. Setene er komfortable og sørger for en enda bedre filmopplevelse.

Symra Kino er uten tvil tilrettelagt for familier og barn. For målgruppen sin tar de filmopplevelsen til nye høyder, en sterk anbefaling fra oss.

9. Frogner Kino

Frogner Kino

Frogner Kino er en tradisjonsrik og koselig kino i Oslo. Her har de gjenskapt kinoens utseende fra 1926, noe som gjør denne kino perlen til noe helt unikt. Kinoprogrammet til Frogner Kino er dominert av episke kjærlighetsfilmer, drama og action. En rekke sjangre blir vist her, fra utenlandsk film, ny norsk film, tidløse klassikere, 35 mm-visninger, stumfilmkonserter og mer. 

Frogner Kino viser ikke reklame, noe nesten alle kinoer i Oslo gjør. Her vises filmen med en gang. 

Kinoen er utstyrt med studio og THX-spesifikasjoner og brukes til etterarbeid av filmproduksjoner, sammen med Norsk Filmstudio. Frogner Kino ble i 2017 kjøpt opp av Jan Vardøen, som gjenskapte det gamle utseende til kinoen. I 2019 ble det gjenåpning og de tilbyr i dag servering ved siden av filmen. 

10. Felix Kino

Felix Kino

Felix Kino finner du på Aker Brygge i Oslo og hadde åpning 15.juni 1989. Kinoen ble stengt 30. desember 2011 og hadde gjenåpning 12. april 2013. Kinoen har i dag to saler, sal 1 med 209 sitteplasser og sal 2 med 130 sitteplasser. 

Her kan du kombinere en gå tur på Aker Brygge og eventuelt en matbit før du tar turen innom kinosalen.

Felix Kino er i dag stengt, vi håper fortsatt på gjenåpning.

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikler som kunne vært intressante for deg:

Innhold

opp?

Har du noen
gode ideer?💭