Norgee

Coinbase – Invester i Crypto Valuta – Bitcoin og Etherium

coinbase

Coinbase er en av de mest etablerte kryptovaluta børsene i USA og er en populær forhandler i resten av verden. Uavhengig av hvor bra denne forhandleren er bør man ha i bakhodet at investeringer alltid innebærer fare for tap.

Coinbase Bilde: avgifter: 0,5-4,5% (varierer på type transaksjoner, andre avgifter kan komme), Minimum balanse: 2$, Promotering: ikke tilgjengelig nå.

Norgee - Alt av fakta om Norge

Fordeler og ulemper

Fordeler:

  • Coinbase gir deg tilgang på over 30 cryptovalutaer
  • Du trenger ikke mye penger for å starte
  • Cryptovaluttaen er sikker hvis siden/appen skulle blitt hacket

Ulemper:

  • Høyere avgifter enn andre børser

Coinbase ble lansert i San Francisco i 2012 og er den ledende plattformer for crypto investeringer i USA. I følge CoinMarketCap.com har de det største volumet av trafikk og likviditet.

Utenom kryptovaluta megling har Coinbase kryptovaluta lagring for institusjoner, samt krypto betalingsløsninger for bedrifter og sin egen kryptovaluta: USD Coin. Dette er en stabil kryptovaluta som er linket opp mot U.S. dollars.

I denne artikkelen fokuserer vi på hvordan Coinbase opererer. Hvis du ønsker å investere her kan vi velge mellom Coinbase og Coinbase Pro. Hvis du velger “pro” versjonen har du mulighet til å velge krypto-til-krypto transaksjoner og andre avanserte handels funksjoner. Coinbase gir deg også tilgang til en gratis digital lommebok gjennom både Android og IOS. 

Coinbase tilbyr en garanti: de står for alt av tap på kontoen din dersom det skal oppstå feil eller hackere på kontoen din.

Coinbase passer best for:

  • Personer som handler kryptovaluta
  • Personer som ønsker å handle kryptovaluta til ny kryptovaluta

Et glimt av Coinbase:

Kontobalase minimum – 2 dollars

Minimum handel – 2 dollars

Handelsavgifter – 0,5% til 4,5% basert på betalingsmetode, handelsstørrelse, kryptotype og platform. Andre avgifter kan oppstå.

Antall kryptovalutaer – 32 

Digital lommebok tilgjengelig? – Ja.

Coinbase funksjoner du bør vite om:

Kryptovalutaer tilgjengelig: per dags dato tilbyr Coinbase 32 stk kryptovalutaer og 36 stk gjennom Coinbase Pro. Hvis vi sammenligner dette med eToro tilbyr de halvparten,, SoFi Active Investing og Robinhood går lavere enn eToro. 


Hvis du lager en bruker hos Coinbase kan du handle disse kryptovaluta: 

Ox, Zcash, yearn.finance, Tezos, Ripple, Stellar Lumens, Uniswap, UMA, Stablecoin, Augur, Orchid, OMG Network, Numeraire, Maker, Litecoin, Loopring, Chainlink, Kyber Network, Ethereum Classic, Ethereum, EOS, Dash, Dai, Compound, Celo, Bitcoin Sataoshi Vision, Bitcoin Cash, Bitcoin, Basic Attention Token, Band Protocol, Algorand, Cosmos.

Coinbase Pro tilbyr også: Civic, Golem, Loom, district0x og desentraland. Du får derimot ikke tilgang på Bitcoin Satoshi Vision.

Handelsplattform: Coinbase er tilgjengelig for hele Skandinavia. Du kan som bruker hos Coinbase gjøre handel på to plattformer: den originale Coinbase plattformen og Coinbase Pro. På den originale plattformen kan du kjøpe kryptovaluta så fort du har overført til Coinbase-kontoen din. Gjennom Pro-versjonen kan du bruke avanserte grafer og får tilgang på krypto-til-krypto transaksjoner, “place market”, “limit” og “stop orders”. 

Krypto handel’s kostnader: Coinbase sin avgift struktur kan være litt komplisert. De baserer avgifter på to faktorer:

  • Coinbase tar omkring 0,5% avgift for salg og kjøp av kryptovalutaer på plattformen. Avgiften kan variere basert på svingninger i markedet. 
  • Det kommer også en avgift basert på beløpet og betalingsmetode.

Coinbase sine avgifter:

Totale handelsbeløp – avgift (under vil det være satt opp beløp på venstre og avgift på høyre).

Mer enn 10 dollar og opp til 25 dollar – 1,49 dollar

10 dollar eller mindre – 0,99 dollar

Mer enn 25 dollar og opp til 50 dollar – 1,99 dollar

Mer enn 50 dollar og opp til 200 dollar – 2,99 dollar

Avgifter på ulike betalingsmetoder:

Betalingssmetode – avgift

Coinbase Wallet eller US Bank account – 1,49%

Debetkort – 3,99%

Øyeblikkelig uttak – Opp til 1,5% (minimum 0,55 dollar avgift)

ACH overføring – Gratis

Bank overføring – 10 dollar (25 dollar for uttak)

Hvis vi sammenlignet Coinbase med Coinbase Pro platformen er modellen litt enklere. Her baseres avgiftene på månedlig volum og likviditet under tidspunktet du kjøpte; hvis du får kjøpt med en gang får du en “taker” avgift og hvis din handel venter på en kjøper vil du bli trukket for en “maker” avgift. Gjennom Coinbase Pro må innskudd og uttak bli gjort gjennom en bank konto; du kan med andre ord ikke kjøpe med kortet ditt. Avgifter for bank overføring er fortsatt det samme.

Prisklasse – takergebyr – produsentgebyr

Opp til 10k dollar – 0,50% – 0,50%

10k – 50k – 0,50% – 0,35%

50k – 100k – 0,

Finn resten her:

For basis versjonen av Coinbase plattformen er det 2 dollar avgift opp til 25,000 dollar per dag. Med Coinbase Pro er balanse nivåer og handel ubegrenset, mens uttak er begrenset til 25, 000 dollar per dag. Du kan be om økning om du ønsker det.

Sikkerhet og forsikring hos Coinbase: 

Selv om kryptovaluta ikke er sikret gjennom Federal Deposit Insurance Corporation eller SIPC, sier Coinbase at alt av digital valuta de holder er sikret. Mindre enn 2% av kunders beholding blir holdt online, resten blir hold i “offline cold storage”. Her kan ingen andre enn Coinbase og deres kunder få tilgang, og hvis det skulle skje et gjennombrudd vil de dekke tapene. Dette melder Coinbase på sine nettsider.

Hvis det skulle skje ulovlige gjennombrudd som kan ramme ditt beløp hos Coinbase, dekker kun forsikringen Coinbase cybersecurit eller tyveri gjennom ansatte. Hvis det skjer gjennombrudd til individuelle kontoer dekker ikke forsikringen dette. 

Coinbase tilbyr også læring:

Det kan være lurt å lære om både krypto og Coinbase plattformen før man hopper i det. Derfor har Coinbase egne videoforelesninger som lærer deg om kryptovaluta og 12 av kryptovalutane de har tilgjengelig. Via disse videoforelesningene kan du tjene 1200kr og mer av kryptovalutta. Noe som kanskje gir deg litt mer motivasjon til å lære!

Passer Coinbase deg?

Coinbase er sett på som en av de beste plattformene for investeringer i kryptovaluta. Plattformen er lett å forstå og veldig brukervennlig. Om du ikke bruker Coinbase Pro kan det være litt mer utfordrende å holde total oversikt.

Hvis du ønsker å invisere i krypto som Bitcoin og Ethereum kan du trykke her.

En generell regel: Ikke invister mer enn du kan tape.

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikler som kunne vært intressante for deg:

Innhold

opp?

Har du noen
gode ideer?💭