Norgee

Velg riktig ergonomisk kontorstol – 8 enkle tips

mann som anbefaler ergonomisk kontorstol

Vi bruker en stol hver eneste dag, om det er på jobb eller hjemme. I denne guiden gir vi de 8 beste tipsene du trenger når du skal velge en egonomisk kontorstol.

1. 135 grader hoftevinkel

Sitting handler om belastning og sirkulasjon. Minst trykkbelastning på rygg og sete er ved 135 grader hoftevinkel. Hvordan oppnås det? Ved høyere sitting og mye tilt på setet. Sirkulasjon kommer gjennom stor hoftevinkel, oppreist stilling og bevegelse.

2. Støtte i Korsrygg

Man trenger ikke ut/inn regulerbar korsryggpute hvis den er myk nok. Er den myk, så passer den både til de med stor svai og de med liten. Likeså er vår funksjon at øvre del av rygg får hvile mot en myk tykk korsryggstøtte. Jo høyere du sitter – jo mer svai har ryggen. Derfor må man ha myk stor korsryggstøtte. Se Sittup kontorstol hvis dette passer deg.

3. Formet sete og rygg

De fleste produsenter tilbyr kontorstoler med flate store seter med firkantede flate rygger. Vi tilbyr kun formete seter og rygger. Både med støtte – og trigger punkter.

4. Høyderegulering

Det er viktig å kunne justere mellom en lav og i høy sittestilling. Slik at du kan variere eller bruke den slik du liker best.

5. Bevegelse

«Den beste sittestillingen er den neste» . Dette argumentet er dessverre også et argument brukt av leverandører av ufunksjonelle kontorstoler. Velg en ergonomisk kontorstol som har bevegelse, høy variasjon i sittehøyde. Da blir det hele tiden nye sittestillinger.

6. Nakke / Skuldre

Stiv nakke eller skuldre er et vanlig problem pga. statisk og feil sitting. Dette oppstår først og fremst fordi man sitter og strekker armene mot bordet. Det finnes 2 forskjellige løsninger på dette problemet. Gyng og beveg deg på en Swopper – da bruker du andre muskler -og bevegelsene holder øvre del i gang. Den andre løsningen er Spinal triggerpute som man finner i Sittup og Therapia. Denne puten går vertikalt fra over korsrygg og opp til mellom skulderbladene. Hver gang du støtter deg mot ryggen, så trykker puten ryggsøylen, slik at skulderbladene går bakover. Perfekt avspenning.

7. Seter

De fleste leverer ergonomisk kontorstoler med flate store seter. Kjøp gjerne formete seter! Sittup kontorstol har traktor / sadel formet bunn på setet. Er du bred, så bruker du hele setet, er du smal, så bruker du mindre av setet – men du føler at setet passer perfekt. Likeså har setene våre forskjellige mykhetssoner og formet topp. F.eks. avrundet under lår og nese på Therapia og Sittup.

8. Arbeidsstilling og hvileposisjoner

Vi anbefaler kontorstoler som gir automatisk arbeidsstilling som er aktiv, men vi verdsetter også hvile posisjoner. Hva er bedre enn å hvile i en stol som trigger litt mellom skulderbladene? Det er rekke stoler du kan kjøpe med denne funksjonen!

Lindbak ergonomisk kontorstol

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikler som kunne vært intressante for deg:

Innhold

opp?

Har du noen
gode ideer?💭