Norgee

Hvordan Koke Blomkål og Brokkoli Perfekt

koke blomkål og brokkoli

Hvordan vi koker blomkål og brokkoli er kanskje noe vi tar for gitt, men for å få en god og gjennomkokt blomkål, samt brokkoli, må man ta de riktige stegene. I denne lille blomkål og brokkoli guiden lærer du hvordan å koke blomkålen/brokkolien perfekt til neste middag.

Det er verdt å nevne at brokkoli og blomkål kan tilbredes på mange måter, det kan stekes, wokes, dampes, lage purre eller suppe. Listen er lang, men du er derimot ute etter en ting – hvordan det kokes. Hvis du også ønsker å lære andre tilbredningstips har vi lagt det ved under.

Hvordan koke blomkål

Når du tilbreder blomkål skjærer du først og fremt vekk den grønne stilken. Når dette er gjort kan du dele blomkålen opp i mellomstore eller små biter. Blomkålen kokes deretter i 5 minutter. Gjerne tilsett salt for litt ekstra piff.

Liste over ulike tilbredingsmetoder:

Tilbreding av blomkål
  • Koketid: 5 minutter
  • Dampetid: 8-9 minutter
  • Steketid (små biter): 4 minutter
  • Baketid: 8-9 minutter i folie

Hvordan koke brokkoli

Før vi koker brokkoli gjelder densamme tilbredingen som med blomkål. Skjær vekk stilken og del opp brokkolien i mellomstore eller store biter. I motsetning til blomkål er brokkoli litt mykere i konsistensen og trenger derfor litt mindre koketid.

Liste over ulike tilbredingsmetoder:

tilbreding av brokkoli
  • Koketid: 4 minutter i buketter
  • Dampetid: 5 minutter
  • Steketid: 3 minutter
  • Baketid: 6-8 minutter i folie

Erneringsinformasjon

Blomkål og brokkoli er to supergrønnsaker som vi bør spise mer av. De innholder masse fiber, mineraler og vitaminer. Noe du kanskje ikke viste er at disse grønnsakene forebygger mot kreft og svovelholdige antioksidanter.

Relatert: Hvordan koke egg – en steg for steg guide

I brokkoli finner vi glykosinolater, noe tarmbakterie-floraen din elsker. Ved å øke konsumeringen av brokkoli kan du dempe inflasjon i kroppen med opptil 25%. Det er med andre ord verdt å spise en stilk brokkoli ekstra i ukedagene.

Blomkål byr på vitamin C, protein og kostfiber. Som du sikkert vet bidrar protein til økt muskelmasse, kostfiber bidrar til bedre fordøyelse og vitamin C styrker immunforsvaret og øker jernopptaket.

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikler som kunne vært intressante for deg:

Innhold

opp?

Har du noen
gode ideer?💭