Norgee

Beste stekepanner du kan kjøpe: fra nonstick, jern til stål

beste stekepanner

For å finne de beste stekepannene på markedet tok vi en grundig titt på hva de beste kokkene, mat-bloggerne og kjøkken butikkene anbefalte. Samlet har vi en liste over de beste alternativene du har å velge mellom.

Stekepannene er rangert etter allsidighet (muligheten til å tilberede forskjellig typer mat), holdbarhet (kjøpet ditt havner ikke på søppeldynga etter tre måneder) og pris (et produkt som er verdt hver enkelt krone). 

Det er et stort utvalg stekepanner der ute, derfor har vi spisset inn stekepannene etter jernpanner, non-stick panner og panner av rustfritt stål.

Jernpanner: svært holdbare, men vanskelige å vedlikeholde.

Non-stick panner: enkelt vedlikehold, men er mindre holdbare.

Panner av rustfritt stål: elsket av proffene, men vanskeligere å bruke.

Hver enkelt panne har blitt testet på varierte grunnlag: steking av egg, fisk, biff, grønnsaker osv. Vekt, brukervennlighet, hvor mye olje/smør som trengs under steking og oppvask er også tatt med i betraktning.

Under finner du de beste stekepannene på markedet – med bilde, beskrivelse og fordeler/ulemper ved hvert enkelt produkt.

Relatert: 5 beste stekepannene på markedet

Disse stekepannene gjorde det best: 

  1. Scanpan CTX Stekepanne Sett 20cm/28cm
  2. Le Creuset Cerise Dyp Stekepanne Støpejern 26cm
  3. Tefal Excellence Stekepanne 24 cm
  4. GreenPan Copenhagen Stekepanne 24cm
  5. Solidteknics 26cm Stekepanne

Topp 5 stekepanner på markedet:

1. Scanpan CTX Stekepanne Sett 20cm/28cm

Hvorfor vi liker denne: har alle fordelene til en non-stick stekepanne, med veldig god holdbarhet.

1899,- på Christiania Glassmagasin (2 stekepanner)

scanpan best i test

“Non-stick” beskriver panner som har to typer belegg: Teflon (en form for plastikk) eller keramikk (et naturlig belegg som inneholder mineraler). Non-stick panner får du kjøpt klare til bruk, her trenger du ikke noe egeninnsats. Belegget på disse stekepannene er av god kvalitet og holder seg lenge

Etter testing av flere non-stick stekepanner har vi kommet frem til at Scanpan er favoritten. Basert på kvalitet, det skinnende utseende og prisen (under 1000 lappen) er dette en stekepanne å holde i kikkerten. Vi kan se at Scanpan er stolte av nettopp dette produktet, de sier selv “Dette er den siste non-stick pannen du trenger å kjøpe”. De gir deg også full livstidsgaranti på denne stekepannen.

Hva er det som gjør denne stekepannen så spesiell? Grunnen er at de har kombinert både titan og keramikk i produksjonen av denne pannen. Titan sørger for det harde belegget og keramikken bidrar så mat ikke setter seg fast i pannen. Blandingen blir avfyrt på pannene aluminium- og stålskjelett, samt legger et ekstra non-stick belegg på overflaten. Selve platen er sagt å være like sterk som diamant, noe som er imponerende når vi snakker om stekepanner. Du kan være trygg på at den ikke går i stykker og at du gjør en god investering.

Pannen kommer med en utrolig glatt overflate. Eggene du steker vil gli lett på stekepannen, her trenger du kun en liten “dash” med smør eller olje. Dette sørger for at oppvasken blir enkel, siden den maten som setter seg fast (en sjelden gang), lett tørkes av pannen. Selv om spesifikasjonene anbefaler at du vasker stekepannen med oppvaskmiddel, burde du som regel ikke trenge dette.

Scanpan i action

Stekepannen har totalt fem lag. Yttersiden består av rustfritt stål for god holdbarhet, et lag med stål rett under overflaten og tre lag aluminium for varmeledning. Det er verdt å notere seg at pannen fra Scanpan tåler høyere temperaturer enn de fleste non-stick panner der ute. 

Vi opplever at steking med Scanpan er både enkelt og gøy. Med en dråpe olje setter ikke mat seg fast i pannen. Du trenger ikke å være redd for at maten blir myk og mister den gode konsistensen. Stekepannen er dyp, noe som hjelper dersom du skal lage mat til flere personer.

Sammenlignet med andre plater er ikke denne den letteste (Scanpan: 1.39 kg), men er fortsatt rimelig lett hvis vi ser på hele spekteret. Vekten til platen sørger for at den føles stødig og sterk. Av alle plater vi har testet har denne det beste grepet.

Kort oppsummert: en veldig god stekepanne til en solid pris.

2. Le Creuset Cerise Dyp Stekepanne Støpejern 26cm

1989,- pris på Christiania Glasmagasin.

le creuset 26 cm best i test

Estetisk sett er denne den beste stekepannen vi har testet, med et robust og sjarmerende design. Denne pannen veier relativt mye – rett i underkant av 3kg. Det kan derfor være lurt å oppbevare denne i en lavere hylle på kjøkkenet. På plussiden består overflaten til Le Creuset pannen av emalje så du slipper unna med mindre olje og smør under steking.

Rengjøring av denne stekepannen er enkelt: varmt vann og et enkelt tørk med kjøkkenhåndkleet holder. Designet er tilrettelagt for middagsretter, ikke en tradisjonell frokost med egg og bacon. Du kan bruke pannen til alle anledninger, men vi antar at du ikke vil holde en 3 kg panne med en gang du har stått opp. 

3. Tefal Excellence Stekepanne 24 cm

449,- pris på Christiania Glasmagasin.

Tefal Excellence Stekepanne 24 cm

Tefal leverer noen av de beste non-stick pannene på markedet. Det er en grunn for at butikken deres går rundt: stekepannene fungerer utmerket og du får kjøpt dem til lav pris. En av hovedfunksjonene til denne Tefal pannen er det røde ikonet på oversiden. Når stekepannen har nådd riktig temperatur vil ikonet lyse, dette sørger for at du oppnår optimal varme og at non-stick funksjonen ikke ødelegges. Kort fortalt – varme og plastikk er ikke spesielt gode venner.

Denne stekepannen er enkel å bruke, samt krever svært lite olje/smør under steking. Non-stick belegget inneholder ikke PFAO og rengjøring er enkelt (inkluder oppvaskmiddel om du vil). 

Pannen kan brukes i ovn, opptil 175 grader, kun en time av gangen. Vekten ligger på 1,2 kg, noe vi verken ser på som lett eller tungt.

4. GreenPan Copenhagen Stekepanne 24cm

599,- pris på Christiania Glasmagasin.

GreenPan Copenhagen Stekepanne 24cm

Stekepannen fra GreenPan er en del av den nye generasjonen – non-stick keramikk panner. Belegget er utrolig glatt og friksjonsfritt, noe du vil merke når mat legges i pannen. Likt som med pannen fra Tefal er keramikk belegget uten PFAO og produsert med kvalitetsmateriale. Her merker du at grepet er godt og dybden på pannen er perfekt for matlaging til flere personer.

Relatert: Bærekraftige og stilfulle kjøkkenredskaper i tre: Dette bør du vite

For rundt 400kr er dette et veldig godt kjøp. Et problem som har blitt rapportert inn av kjøpere er at non-stick funksjonen kan starte å avta over tid. Dette avhenger så klart helt av brukervennligheten og hvordan du vasker pannen. GreenPan anbefaler at du ikke tilsetter ekstra virgin olivenolje i pannen. Det kan ødelegge belegget og non-stick funksjonen, derfor er det bedre å bruke smør. 

5. Solidteknics 26cm Stekepanne

1400,- pris hos solidteknics.

Solidteknics 26 cm

Denne unike jernpannen er veldig imponerende. I motsetning til andre stekepanner på markedet er denne produsert med enkelt jern, som betyr at den verken følger med mangler eller svakheter. Det skal ekstremt mye til før den går i stykker og dette står selskapet 100% for – her får du livstidsgaranti på kjøpet. Dette er en stekepanne som kan brukes av deg, dine barn og barnebarn. 

Platen veier 2kg og derfor kan føles tung med en gang du holder i den. Erfaring fra kjøpere er at den ikke er tungvint å løfte, men er heller ikke egnet til “flipping” (f.eks av pannekaker, løk osv.). Da er det bedre å la den stå på platen.

Håndtaket sørger for et godt grep og kommer med et eget spor for tommelen. Det er greit å notere seg at det er et skille mellom platen og håndtaket der varmen stopper. Du trenger med andre ord ikke å bruke et kjøkkenhåndkle når du skal flytte på pannen. 

Stekepannen er laget av jern og trenger derfor en smule omsorg og kjærlig. Etter du har pakket den ut smører du den inn i olje (skaper non-stick funksjon). Vi brukte rapsolje under testing, noe som fungerte bra. Videre legger du stekepannen i ovnen på full varme i 90 minutter. Ta ut pannen, la den kjøle seg ned og gjenta prosessen – to til tre ganger. Den gylne gull fargen blir så svart og fettete. 

Solidteknics stekepanne 26cm

Spørsmålet er så: hvordan fungerer stekepannen etter alt dette maset? Simpelt svart… brilliant. Steking av all type kjøtt blir en drøm, med crispy karamelliserte skorper.

Etter at vi stekte en rekke retter med Solidteknics-pannen fikk maten en gyllen og god konsistens. Alt fra omelett, bønner, grønnsaker, fisk, kjøtt osv. Du må bruke litt mer olje/smør under steking, sammenlignet med non-stick pannene over. Det er fortsatt ikke nødvendig med store mengder.

Trenger du noen middagstips eller litt ekstra inspirasjon? Sjekk ut innlegget vårt med 21 enkle middager som gjør hverdagen litt bedre.

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikler som kunne vært intressante for deg:

Innhold

opp?

Har du noen
gode ideer?💭