Norgee

Alt Du Trenger Å Vite Om Droner – Testet Av Teknikere

drone med gul bakgrunn

Hva er en Drone?

Droner blir brukt i militæret, til frakt av gods og som hjelpemiddel i diverse yrker. I denne samletesten snakker vi imidlertid om flyvende foto- og videokameraer, som du kan styre fra bakken ved hjelp av en app på mobilen og/eller håndkontroller.

Drone med kamera

Oppdatert med nye RC drone modeller for 2021

Enten du bruker dem til å lage en video, eller for å utforske steder du ikke kan uten en drone, er målet med denne artikkelen å utforske de beste RC-dronene med kamera på markedet i dag.

Sjekk de beste RC Dronene på markedet i dag

Det er mange gode fjernkontroll droner å kjøpe der ute, så det er viktig å tenke på hva slags drone som passer best til din deg, og deretter utføre riktig undersøkelse om de beste alternativene. Denne artikkelen er et forsøk på å hjelpe deg med å lære kulepunktene til hver av de mest populære kameradronene på markedet i dag.

Fra priser og forskjellige kameraspesifikasjoner og håndtering / respons til fly programvare og batterilevetid, er det viktig å gjøre undersøkelser og sørge for at du kjøper en drone som passer dine behov.

Droner test

test av drone

DJI Phantom serien

Det er tydelig hvilken drone produsent som rager på toppen av rangeringene i drone markedet. Fremdeles rager DJI Phantom 4 og DJI Mavic PRO høyt oppe på listen med nøyaktig lik score.

Likevel kommer nykommeren DJI Mavic Air helt øverst på listen denne gangen, med knallsterke 90 poeng av hele 17 testere. Denne dronen blir trukket frem som den nye «forbruker dronen» på markedet som har all den funksjonaliteten en hobbybruker har bruk for, og som dessuten kan tilfredsstille mange av behovene til en mer avansert dronepilot.

Sammenligning av droner

Dersom du er på utkikk etter nye og mer avanserte droner bør du også ta en titt på DJI Phantom 4 Pro og DJI Phantom 4 Pro Plus som begge er nye og mer avanserte versjoner av DJI Mavic PRO. Forskjellen mellom de to er rett og slett at i Pro Plus får du med en fjernkontroll med innebygd skjerm som gjør at du slipper å tenke på å bruke smarttelefonen din når du flyr. Begge disse versjonene får gode anmeldelser, men er riktignok testet litt færre ganger enn de andre anbefalte dronene.

Greit å vite

Droner er fantastiske, men de kan skape frustrasjon og hodebry hvis du ikke er klar over begrensningene eller velger feil type. De har for eksempel begrenset batterilevetid og mange bruker lang tid på å lade opp batteriet igjen. De har også begrenset flyrekkevidde, fordi det må være forbindelse mellom dronen og kontrollene du styrer dronen med.

Droner er fantastiske, men de kan skape frustrasjon og hodebry hvis du ikke er klar over begrensningene eller velger feil type. De har for eksempel begrenset batterilevetid og mange bruker lang tid på å lade opp batteriet igjen. De har også begrenset fly rekkevidde, fordi det må være forbindelse mellom dronen og kontrollene du styrer dronen med.

Person som holder en drone

Fem hovedregler for drone bruk

  1. Du skal alltid kunne se dronen, kun fly i dagslys og fly den på en hensynsfull måte. Aldri fly i nærheten av ulykkessteder.
  2. Ikke fly nærmere enn 5 km fra lufthavner med mindre annet er avtalt.
  3. Ikke fly over festivaler, militære områder eller sportsarrangementer. Hold en avstand på 150 meter.
  4. Ikke fly høyere enn 120 meter over bakken.
  5. Ta hensyn til andres privatliv. Husk reglene for bruk av foto og video av andre personer.

Luftfartstilsynet droner

luftfartstilsynet

De aller fleste droneeiere og modellflygere må registrere seg og eventuelt søke om godkjenning. Du registrerer deg og tar nettkurs på flydrone.no. Telefontid for å nå seksjonen for Ubemannet luftfart er tirsdag og torsdag, fra kl. 10.00–14.00.

Her finner du linken til registrering og søknader: https://luftfartstilsynet.no/droner/registrering-og-soknader/

Regler for droner

regler for droner

Det jobbes for tiden med nye regler for bruk av droner som skal sikre blant annet luftfart, miljøvern og personvern. EU-regelverket rulles for alvor ut fra 2019. Les deg opp på de nyeste reglene før du sender dronen til værs og vær spesielt påpasselig med at dronen ikke brukes i nærheten av fly, helikopter, fugler og annet som beveger seg i luften.

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikler som kunne vært intressante for deg:

Innhold

opp?

Har du noen
gode ideer?💭