Norgee

Finanstips 101 – Lån, Bitcoin & Strøm

finanstips

Lån og sikkerhet

Når du tar opp lån vil du få spørsmål om du har noe sikkerhet som du kan legge inn i lånet. Det betyr rett og slett at banken tillater deg, eller oppfordrer deg, til å legge inn noe i lånet som gjør at bankens risiko blir redusert. Reduksjon av risiko gjør at banken selv kan gi deg en lavere rente fordi de internt kan gi en lavere rente fordi de sikrer lånet sitt mot lavrisikolån i sine porteføljer. Det er en ganske fin ting å bruke sikkerhet på lån for å få en bedre og et billigere lån enn det di ville ha fått uten sikkerhet.

Sikkerhet er fint fordi som har noe sikkerhet å tilby. Det er dessverre slik at sikkerhet ikke er så lett og alltid legge på bordet. Har du ikke sikkerhet å tilby så har du det ikke. Det er ikke slik at bare fordi noen sier at du burde ha det som kommer det frem. For folk som ikke har sikkerhet finnes det heldigvis lån uten sikkerhet som gir deg og meg muligheten til fortsatt å få penger, men da vil disse pengene koste mer fordi det ikke finnes noen lettvint måte for banken å drive inn penger på.

Kjøpe Bitcoin

Bitcoin er fremtiden. Det er det ikke noe spørsmål om. Om du vil være en del av fremtiden er det store spørsmålet og kanskje det som kommer til å være i ditt hode etter du har lest dette. Hva det betyr å være en del av fremtiden kan være så mangt, men det som virkelig betyr noe er om du ønsker å være en del av noe, mot noe, eller om du helst vil stille deg på utsiden og ikke ta noe valg til det som skjer rundt deg når det skjer noe her og nå.

Den beste måten du kan delta i det som skjer akkurat nå innenfor den digitale verden er å forstå hva som skjer med valuta. Det finnes nå valuta som kan brukes i alle land og valuta som kun kan brukes på internett. Denne valutaen gjør det mulig for deg å handle med alle og samtidig gjøre egne ting som å lage applikasjoner som passer inn i de forskjellige valutaenes økosystem og du kan også være med på å støtte oppunder det som skjer med hver eneste valuta. Her er det snakk om hvor mye som kan brukes av penger fordi de som hjelper til å holde alt i gang gjør dette ved å hjelpe med datakraft som de selv har.

Bitcoin Lommebok

Når du først står der og ønsker å ta et valg er det viktig at du gjør et valg med dem som passer deg best. Er det Bitcoin som er din valuta så tar du grep her. Du kan starte med å kjøpe Bitcoin eller en del av en Bitcoin. En hel Bitcoin begynner å bli ganske dyr så det kan være smart å kjøpe en liten del av en Bitcoin. En Bitcoin kan deles i mange deler så det er ikke noe stress på akkurat dette punktet. Når det først skal kjøpes så må du før alt dette laste ned en lommebok.

Det høres litt artig ut å si at du trenger en lommebok for å kunne kjøpe deg Bitcoin, men det er ingen tvil om at du må kunne ha et program på din PC eller Mac som tillater deg å sende og å motta Bitcoin og samtidig gjøre dette på en sikker måte. Det skal ikke være noe usikkert eller feil når verdier flytter på hverandre.

Fordeler og ulemper med lommebøker

Når du laster ned en lommebok kan det være greit å huske på at lommeboken er gratis. Det koster ingenting å laste ned denne lommeboken. Du må også huske på at det er mulig å hacke seg inn i lommebøker og stjele det som er der, selv om ikke dette skjer så ofte. Du bør uansett ha en sikkerhetskopi av det du har inne i din lommebok slik at du er sikker om det skulle skje noe. Man kan aldri være for sikker i dag.

Forbrukslån og gjeldsproblemer

Norgee - Alt av fakta om Norge

Problemer

Verden er full av fristelser. Det er mye som kan kjøpes og det er mye som kan gjøres på best mulig måte. En av de beste måtene vi kan gjøre noe på og en av de beste måtene vi kan gjøre oss bedre på er ved å føre en sunn økonomisk vekst. Sunn økonomi er hjelpen til alt som kommer godt. Har du en fin dag er det sikkert fordi du har få problemer. Økonomiske problemer gnager mer enn andre problemer og derfor så viktig at du får disse problemene ut av verden. Start dagen med en bedre økonomi.

Det kan du få ved at du tar opp et lån, bruker lånet på noe som sparer deg penger og deretter nyter dette på best mulig måte. Nytelse er kimen til alt godt og dermed også fremdriften i oversikten.

Gjeldsproblemer

Vi unner ingen problemer og spesielt ikke problemer på en slik måte at du får til noe mindre eller noe mer av den grunn. Skal det være noe som presser på eller som virkelig tynger er det viktig å komme seg ut av dette. Hva du klarer og hva du ikke klarer å få til kommer veldig an på deg selv. Her er det mye viljestyrke som skal til og det er mye annen styrke. Den beste måten du kan komme deg opp og frem på er ved at du på en god måte tar vare på dine nærmeste. Sliter du med økonomien er det vanskelig å ta vare på dine nærmeste. Her er det så mye som ikke strekker til at det fort kan bli vanskelig.

Har du gjeld kan det bli vanskelig å få mer gjeld. Det er utfordringen med refinansiering. Du må nemlig få til noe mer slik at du kan bruke dette til å betale ned noe du har. Når du refinansierer får du dermed til noe som ikke alle kan få til. Du øker din gjeld i noen timer eller dager for dermed å komme deg ned på et nivå som virkelig gjør det bedre igjen.

Rett det opp

Ta tak i din økonomi med en god gammeldags oppretting. Det kan best gjøres ved at du tar opp et forbrukslån og bruker dette lånet på å spare mest mulig penger på andre dyrere lån du har. Hva du trenger og hvordan du trenger dette kommer an på deg selv. Har du en mulighet til å trekke deg unna er dette det beste. Har du ikke en slik mulighet må du på best mulig hvis få dette til. Her kan det være forskjellige måter å refinansiere, men den viktigste er at du får billige penger og bruker dem til å betale ned dyrere penger. En slik tankegang hjelper veldig når det er snakk om sparing og optimalisering. Det hjelper ikke om det er en eller to måter å gjøre noe på så lenge det fører til en bedring.

Strøm

Strøm

Strøm er kanskje noe av det viktigste vi belager oss på. Det fleste av oss tar det nok som en selvfølge at vi har tilgang på strøm når vi trenger det. Noen dager uten strøm går ofte hardt utover hvor mye vi klarer å jobbe. Hvordan vi føler oss og til og med hvor godt vi klarer å sove. Dusje i kaldt vann likes ikke av alle. Sove uten at huset er nedkjølt er også problematisk for mange.

Hvem er ansvarlig ved strømavbrudd?

Hvis strømmen ikke kommer hjem til deg grunnet årsaker som nettselskapet ikke kan noe for, så må man bare være tålmodig og vente. Forhold utenfor nettselskapets kontroll er ikke er erstatningspliktige. Hvis du får et varsel fra ditt nettselskap om at de tar strømmen en periode har du heller ikke krav på erstatning for dette. Rutinemessig vedlikeholdt og andre typiske forhold er de vanligste grunnene i varsler.

Hva kan du kreve ved strømavbrudd?

Mister du strømmen fult og helt til din leilighet eller bolig, og det er nettselskapets sin feil at dette har skjedd. Hvis nettselskapet samtidig er erstatningsrettslig forpliktet til å betale deg erstatning er det vanlig i Norge at du får erstatning for ditt økonomiske tap. Det er lett å forestille seg situasjoner som gjør at du taper penger ved å ikke ha billig strøm, om dette er på grunn av jobb, eller andre ting i ditt hjem som krever strøm for å ikke bli ødelagt.

Folk i Norge mister strøm nå og da av forskjellige årsaker som nettselskapet har skylden for. Det er derfor utarbeidet erstatning for tap av strøm etter standardiserte satser. Strømmen må være borte i 12 timer eller mer for at de følgende satsene kommer i effekt:

-600 kr for avbrudd til og med 24 timer,
-1400 kr for avbrudd over 24 timer til og med 48 timer,
-2700 kr for avbrudd over 48 timer til og med 72 timer, og
-1300 kr for hver nye påbegynte 24 timers periode ut over 72 timer.

Som du ser kan dette fort bli mye penger til deg hvis strømmen blir borte i flere dager. Blir strømmen borte i flere dager kommer du også til å tape penger, eller at det blir noe dyrere for deg å bo. Det kan hende du må kjøpe mat ute og andre ting for å leve uten strøm.

Tidsperioden i satsene gjelder fra nettselskapet får melding om at du har mistet strømmen og ikke når du faktisk har mistet strømmen. Så, meld strømavbrudd inn raskt.

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikler som kunne vært intressante for deg:

Innhold

opp?

Har du noen
gode ideer?💭