Norgee

Søteste Dyr – Disse 10 Viste Du Ikke Om

er en hund kanskje søteste dyr?

Fra quokkas og quolls til dik-diks og margay katter, her er de søteste dyrene du aldri har hørt om.

Når vi står overfor søte ting, frigjør hjernen vår et kjemikalie som kalles dopamin som får oss til å føle oss lykkelige. Selv om vi ikke kan reise og utforske alt som naturen har å tilby akkurat nå, har vi samlet de søteste dyrene i verden for å gi deg litt ekstra glede i hverdagen.

Her er de søteste dyr:

Norgee - Alt av fakta om Norge

1. PIKA, Nord Amerika og Asia


Dette yndige fjellboende pattedyret finnes i Nord-Amerika og noen deler av Asia. Med en rund kropp og korte, stubbe ben, ser den ut til å gynge mer enn å gå. Pika er også kjent for å bære rundt på små bunter av blomster som de tar med tilbake til hulen sin for å spise om vinteren. Når du tar en tur inn i hjemmet til Pikaen, vil de som regel sette av en ubehagelig høy alarm (pipelyder) og derfor har de fått kallenavnet “Plystrende hare”.

Hvis du noen gang holder på med kryssord for dyr, så er Pikaen ofte brukt.

Norgee - Alt av fakta om Norge

2. QUOLL, Australia og New Guinea

Opprinnelig fra både Australia og New Guinea, er dette ensomme pungdyret som tilbringer mesteparten av dagen i hiet sitt. Den kan identifiseres ved de særegne hvite flekkene som er spredt over den typisk brune pelsen. Denne arten døde ut på fastlandet i Australia i over 50 år frem til WWF begynte å avle de opp igjen i 2018.

Norgee - Alt av fakta om Norge

3. QUOKKA, Vest Australia

Kjenner du igjen denne lille fyren? Quokka har tatt internett med storm etter å ha blitt kalt “det lykkeligste dyret i verden”. Mange turister har reist til Australia for å ta selfies med dette blide pungdyret. Til tross for det glade smilet, anses det faktisk som sårbart for utryddelse på grunn av tap av området og menneskelig inngrep.

Norgee - Alt av fakta om Norge

4. KLIPSPRINGER, Sørøstlig del av Afrika

Klipspringer har kallenavnet “rockhopper” og tilbringer sine dager med å hoppe rundt klipper i Øst- og Sør -Afrika, kamuflert mot fjellene takket være den gråaktige pelsen. Den parrer seg ofte og holder seg som regler innenfor omtrent fem meter fra flokken mens de er ute å vandrer.

Norgee - Alt av fakta om Norge

5. JAPANSK VESKEL, selvfølgelig fra Japan 😄

Opprinnelig fra de japanske øyene Honshū, Kyūshū og Shikoku. Den japanske veskelen, “Mustela itatsi”, jakter langs elver om vinteren, under snøen og jager små gnagere. Veskelens pels blir hvit i vintermånedene, slik at den kan kamuflere seg i snøen.

Norgee - Alt av fakta om Norge

6. LANGTØRT JERBOA, Fra Kina og Mongolia

Denne lille tassen ser mer ut som en veldig liten kanin enn en gnager. Denne langørede jerboaen finnes i gressletter og ørkener mellom Kina og Mongolia. Den er bare omtrent 8 cm lang, men de enorme ørene utgjør en god del av kroppslengden. Lengden på ørene gjør også slik at den kan høre rovdyr veldig godt. Jerboaen har en utrolig spenst til å være så liten og dette gjør at den ser nesten ut som en liten kenguru når den hopper av sted.

Norgee - Alt av fakta om Norge

7. “LANGSOMME LORIS”, Sør og sørøst Asia

Du kjenner kanskje igjen denne søte skapningen fra Instagram feeden din. Til tross for sine store, sjelfulle øyne, små hender og super-trege bevegelser, er den langsomme loris farligere enn den ser ut. Den er den eneste primaten, som har et giftig bitt. Hvis den blir truet av et rovdyr, vil den slikke på albuen sin. Spyttet fra munnen og oljen fra albuen vil sammen produsere gift som kan være ganske farlig.

Denne arten har lenge vært truet ettersom flere har drevet næring i form av salg av disse dyrene som kjæledyr. Men etter flere runder med verning kan dette herlige dyret fortsette å leve fredelig i naturen, sett på en trygg og respektfull avstand selvfølgelig.

Norgee - Alt av fakta om Norge

8. DIK-DIK, Øst Afrika

Opp til 45 centimeter høy og veier maksimalt 16 kg, er denne antilopen like søt som den høres ut. Navnet kommer fra den repeterende ‘dik dik’-lyden fra hunnen mens hun fnyser gjennom de hjerte og rørformede neseborene.

Norgee - Alt av fakta om Norge

9. FENNEK REV, Nord Afrika

Fennek reven ser mer ut som en tegneseriefigur enn et dyr. Denne lille tassen har tilpasset seg et liv med høye temperaturer, sandmiljøer og liten tilgang til vann. Dens gigantiske ører, dobbelt så store som ansiktet, hjelper han å høre byttedyr som kryper rundt i undergrunnen. På dagtid så avleder den varme slik at den ikke blir for varm.

Norgee - Alt av fakta om Norge

10. JAPANSK DVERGFLYGENDE EKKORN, Fra Japan

Selv om det kan høres oppdiktet ut, kan dette ekornet sveve rundt tretoppene i de Japanske skogene. Det nattlige dyret har en tynn hudmembran mellom for- og bakbena, slik at det kan gli sømløst mellom tretoppene gjennom hele natten.

Konklusjon

dyr kryssord

Kilder:

Wikipedia

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikler som kunne vært intressante for deg:

Innhold

opp?

Har du noen
gode ideer?💭