Norgee

TikTok Sikkerhet – Hva foreldre trenger å vite

Stylish trendy woman recording dance video for social media account on phone.

Hva er TikTok?

TikTok er en gratis app for sosiale medier som lar deg lage, dele og se korte klipp. Appen er populær for viraldanser, kjendiser og er en kreativ og morsom plattform for alle aldre.

Hva finner du på TikTok?

På TikTok finner du korte videoer på opptil 60 sekunder med alt fra populære sanger til brukere som danser, leppesynkroniserer, utfører komedieskisser og mer.

Hva er de nåværende trendene og utfordringene?

TikTok -trender og utfordringer er en populær del av appen som endres ofte. Brukere kan gjenskape innhold fra danseutfordringer til memes om aktuelle hendelser. Selv om mange er ufarlige og morsomme, er det andre som må overvåkes nøye.

Disse utfordringene og trendene kan skade et barns fysiske helse og psykiske velvære:

 • Silhuettutfordringen: brukerne lager bilder eller videoer som redigeres ved hjelp av et filter, slik at de fremstår som en silhuett. Mange seksualiserer seg med denne utfordringen. Filtre kan også fjernes av andre, så brukerne må være forsiktige med hva de har på seg bak kameraet.
 • Blackout -utfordringen: Rundt før TikTok eksisterte, innebærer det at brukere avbryter oksygenet til de nærmer seg å miste bevisstheten. Denne utfordringen har ført til de siste dødsfallene til flere barn i alderen 9-12 år.
 • Ryggsprekkutfordring: en bruker sprekker ryggen til vennen sin uten trening. Medisinske fagpersoner advarer om at dette kan vri og trekke i ryggraden, noe som kan føre til langvarig skade.
 • Muskatutfordring: inntak av store mengder muskat har vist seg å påvirke nervesystemet og potensielt forårsake hallusinasjoner. Forskning viser imidlertid at det også kan forårsake svimmelhet, kvalme, døsighet, munntørrhet, forvirring og anfall.
 • Full face wax trend: presentert som en hudpleierutine, brukerne dekker hele ansiktet med voks. Det er fare for kvelning hvis voksen kommer inn i luftveiene. Fordi voks er designet for å stivne, kan den bare fjernes kirurgisk når den er i luftveiene.
 • Magnetutfordringen: ved hjelp av små magnetiske baller later brukerne til å ha piercinger på ørene, nesen og leppene. Mer ekstreme versjoner ser brukere svelge disse magnetiske ballene slik at de kan feste magneter på huden og være ‘magnetiske’ selv. Dette har resultert i alvorlig sykehusinnleggelse og kirurgi for å fjerne disse skadelige magneter.

Besøk TikTok Safety Center for å lære mer om den pedagogiske videoserien, “Du har kontroll” – fremme et trygt, positivt miljø der brukerne har kontroll og kan uttrykke seg kreativt.

Norgee - Alt av fakta om Norge

Se nettside 

Hva er minimumsalderen for TikTok?

13 år er minimumsalderen i henhold til TikToks vilkår og betingelser.

Hvordan fungerer TikTok? 🤔

Når du har registrert deg og logget deg på, kan du enten søke etter populære kategorier, skapere eller finne folk via vennens kontaktliste, eller du kan lage videoene selv. Men mange bruker bare appen til å følge innholdsskapere.

Slik oppretter du en konto

Klikk på “person” -ikonet, og du kan velge å registrere deg med en e -post, telefonnummer eller eksisterende Google-, Facebook-, Twitter- eller Instagram -konto.

Når du har valgt et alternativ, blir du bedt om å angi fødselsdatoen din. Hvis den er under 13 år, viser appen følgende melding: “Beklager, det ser ut til at du ikke er kvalifisert for TikTok. Men takk for at du sjekket oss! ”

Feeden din fremhever hva som skjer i samfunnet ditt, og en egen feed for deg viser skreddersydde anbefalinger for deg.

Hvorfor elsker tenåringer TikTok?

Det er en måte å uttrykke seg på og lage korte videoklipp for å få følgere, likes og bygge et fellesskap rundt lidenskapene sine. Den har også noen flotte spesialeffekter som brukerne kan bruke på videoene sine for å gjøre dem mer unike. Du kan også krysse-poste innholdet på andre plattformer (for eksempel Instagram) for å dele det med flere mennesker.

tiktok logo

Hva sier foreldre om appen?

Ser upassende innhold 🙈

Foreldre har uttrykt bekymring for det upassende språket i noen av videoene som er lagt ut, noe som kan gjøre dette mindre egnet for yngre barn.

Kontakt fra fremmede

Fremmede folk som søker å få kontakt med barn eller mindreårige. Nylig var det en sak om dette på Fvn som du kan lese her: https://www.fvn.no/nyheter

Hva bør foreldre bekymre seg for?

Når du laster ned appen, kan brukerne se alt innholdet uten å opprette en konto, selv om de ikke kan legge ut, like eller dele noe før de har opprettet en konto på appen.

Du kan konfigurere kontoen din ved å bruke din eksisterende Google-, Facebook-, Instagram -konto, via e -post eller telefon.

Som standard er alle kontoer offentlige, slik at alle i appen kan se hva barnet ditt deler. Imidlertid er det bare godkjente følgere som kan sende dem meldinger.

Brukere kan like eller reagere på en video, følge en konto eller sende meldinger til hverandre, så det er fare for at fremmede vil kunne kontakte barn direkte på appen.

Barn kan bli fristet til å ta risiko for å få flere følgere eller liker på en video, så det er viktig å snakke om hva de deler og med hvem.

Trenger du å slette kontoen din? Gå til Konto> Trykk på …, øverst til høyre> Trykk på Administrer konto> Slett konto. Følg instruksjonene i appen for å slette kontoen din.

TikTok har sagt: “Dagens kunngjøring handler om å gå et skritt videre for å få på plass sterkere proaktiv beskyttelse for å beskytte yngre medlemmer av samfunnet vårt.

Vi ser frem til tilbakemeldinger fra samfunnet vårt og alle våre interessenter når vi stadig forbedrer oss med nye funksjoner og ressurser for å hjelpe samfunnet vårt med å håndtere sin TikTok -opplevelse. ”

tiktok sikkerhet
Tiktok HQ

Har TikTok noen sikkerhetsfunksjoner?

Digital velvære

Som Facebook og Instagram har den et digitalt velværeelement (som er passordbeskyttet) som varsler brukere som har vært på appen i mer enn to timer. Du kan også slå på “begrenset modus” for å filtrere bort upassende innhold i appen.

Privat konto

Du kan angi at en konto skal være privat, slik at alle videoer bare kan sees av skaperen og ingen andre på plattformen. Med en privat konto kan du godkjenne eller nekte brukere og begrense innkommende meldinger til bare følgere.
Vær oppmerksom på at selv med en privat konto, er barnets profilbilde, brukernavn og bio fortsatt synlig for alle brukere på plattformen. Du kan styre hvem som kan kommentere, duette og sende meldinger til barnet ditt i appen.

Personverninnstillinger

TikTok-brukere under 18 år vil ha kontoene sine satt til private som standard, noe som betyr at bare noen som brukeren godkjenner som følger, kan se videoene sine. Endringen er en del av en større pakke med tiltak som er utformet for å drive høyere standarder for brukernes personvern og sikkerhet. Last ned de oppdaterte personverninnstillingene her.

Fra et personlig perspektiv som en markedsfører, så ønsker jeg å legge til: “Sikkerheten til barn og unge online må være en prioritet for organisasjoner i bransjen.

Deaktivering av direktemeldinger på TikTok -plattformen for under 16 år er et betydelig grep når det gjelder å prioritere sikkerheten til sine unge brukere, og vi er glade for å se at beskyttelsen av deres yngre brukere har forrang i produktendringene.

TikTok gir fantastiske muligheter til å være kreative og ha det gøy, spesielt i disse enestående tider, og det er oppmuntrende å se dem investere i en rekke tiltak som bidrar til å skape et tryggere miljø for unge mennesker. ”

Siste TikTok -oppdateringer

I slutten av 2019 ble følgende funksjoner lansert globalt:

Live streaming: Aldersgrensen for å være i en live stream er fortsatt 16.

I tillegg må brukere som ønsker å bruke direktestrømmingsfunksjonen, ha en oversikt over å lage kvalitetsinnhold som følger TikToks retningslinjer for fellesskapet. Brukere som ønsker å livestreame, må ha et visst antall fans før de kan bruke denne funksjonen.

Fra 16. april 2020 har følgende funksjoner blitt implementert:

 • Familieparing (tidligere familiesikkerhetsmodus): TikToks nye familiesikkerhetsmodus som ble lansert globalt i 2020, er en funksjon i appen designet for foreldre for å hjelpe barna sine trygge mens de bruker TikTok.

 • Endringer i retningslinjene for virtuelle gaver: Den nye politikken tillater bare de over 18 å kjøpe, sende eller motta virtuelle gaver – les mer her.

 • Du er i “Control Education” -serien: TikTok fortsetter denne serien for å hjelpe TikTok -brukere å forstå hvordan de kan filtrere kommentarer, velge en privat konto, begrense duetter og mye mer.

 • Åpnet et Trust and Safety Hub i Dublin: Trust and Safety Hub er designet for å styrke TikToks retningslinjer, teknologier og strategier.

 • Frivillige organisasjoner: Støttes av Five Eyes -nasjoner globalt, for å motvirke online utnyttelse av barn. Les mer her.

 • Endringer i direktemeldinger: Nå er det bare de som er 16 år og eldre som kan sende og motta direkte meldinger.

Fra januar 2021 har følgende funksjoner blitt implementert:

 • Nye personverninnstillinger: TikTok-brukere under 18 år vil ha kontoene sine satt til private som standard (fra januar 2021) som nevnt ovenfor.

 • Håndtere falske nyheter og feilinformasjon: En ny faktasjekkfunksjon som bekrefter og fjerner innhold hvis det er feil (fra februar 2021).

 • Forebygging av mobbing: Skapere kan nå kontrollere hvilke kommentarer som kan legges ut på innholdet deres før det blir publisert. I tillegg får brukere som kommenterer en melding om å revurdere kommentaren på nytt hvis den er upassende (fra mars 2021).

 • Innstramminger for mulighetene for å kommentere videoer opprettet av de 13–15 år: Yngre brukere kan nå velge mellom “venner” eller “ingen”, og “alle” kommentarinnstillinger fjernet.

 • Endre innstillinger for Duet og Stitch: Det bredere TikTok-fellesskapet vil ikke kunne bruke disse funksjonene med innhold opprettet av personer under 16 år, selv om alle kan Duet og Stitch med kvalifisert innhold fra brukere over 16. For brukere i alderen 16-17 år er standard innstillingen for disse funksjonene vil nå bli satt til Friends.

 • Fjerner muligheten til å laste ned videoer opprettet av de under 16 år: For brukere i alderen 16-17 år vil denne funksjonen nå være satt til “av” som standard, med mulighet for å tillate nedlasting av videoer hvis en bruker velger.

 • Å sette “foreslå kontoen din til andre” til “av” som standard for kontoer i alderen 13-15 år.

 • Blokk ved sengetid på appvarsler – TikTok har kunngjort en funksjon som forhindrer tenåringer i å motta varsler etter leggetid. De vil ikke lenger sende varsler etter 21.00 til brukere 13-15 år. Men for 16 og 17 åringer vil det ikke bli sendt varsler etter 22.00.

Hvordan rapportere upassende innhold i TikTok -appen?

Du kan rapportere innhold som ikke følger TikToks fellesskapsretningslinjer i appen. Klikk her for å finne ut hvordan du gjør det på appen.

Du kan blokkere følgere ‘ved å velge personen du vil fjerne og velge’ Blokker ‘fra menyen med alternativer.

Sørg for å oppdatere TikTok -appen for å sikre at du holdes oppdatert med de nyeste funksjonene.

Det var egentlig alt jeg hadde fra min side, håper artikelen var intressant. Om det kommer nye oppdateringer så kommer de fortløpende ut her.

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikler som kunne vært intressante for deg:

Innhold

opp?

Har du noen
gode ideer?💭