Norgee

Verdt å vite om pizzabakeren

Litt om Pizzabakeren

I 1992 startet William Gulliksen og Erik Bringeland opp Hundvågkrossen Pizza, som senere skulle bli Pizzabakeren, en av de raskest voksende pizzakjedene i Norge. Selskapet ble stiftet og etablert i oktober 2003, og har siden den tid rukket å etablere 190 pizzabakerier rundt om i landet. Det vil si at de er flere ganger større enn både Dominos og Peppes. I tillegg til sine 190 utsalgssteder i Norge har de også klart å ekspandere internasjonalt. I dag har også Pizzabakeren utsalgssteder i Sverige, Kina og USA.

Pizzabakeren baserer seg på take-away. Man har enten muligheten til å komme å hente pizzaen selv, eller få den levert på døren. Det har vært viktig for Pizzabakeren at kundene skal få en god og velsmakende pizza til en rimelig pris.

Pizzabakeren meny

Pizzabakeren har en variert meny, med hele 31 forskjellige pizzaer å velge mellom. Man kan også variere størrelsen på pizzaen. De har 20-, 30- og 40 cm store pizzaer. I tillegg til vanlig bunn har de også et glutenfritt alternativ. Den glutenfrie bunnen er 30cm, og man  kan velge mellom de 30 pizzaene på menyen på den glutenfrie bunnen. Pizzabakeren lanserte også tynn bunn pizza i februar 2021. På den tynne bunnen har de en egen meny med 8 varierte pizzaer. Uansett om man skulle ønske en original bunn eller en tynn bunn, så finner man likevel alternativer til de som skulle ønske en vegetarvariant.

pizzabakeren sin meny

Topp 10 pizzaer på Pizzabakeren

Pizzaene under er rangert av en som tidligere jobbet i Pizzabakeren, dette er hennes anbefalinger:

1. Nr 8 – Biffen

Ost, tomatsaus, marinert biff, bacon og hvitløk

2. Nr 22 – Chorizo spesial

Ost, tomatsaus, chorizo, marinert biff og løk

3. Nr 16 – Luksuskyllingen

Ost, tomatsaus, marinert kylling, luksusbacon, løk og rød paprika

4. Nr 10 – Peppersvennen

Ost, tomatsaus, pepperbiff, sjampinjong, løk og rød paprika

5. Nr 24 – Heit kylling

Ost, tomatsaus, sterk og marinert kylling, bacon og ananas

6. Nr 17 – Kyllingfarmen

Ost, tomatsaus, marinert kylling, chili, pesto og tomat

7. Nr 6 – Mix

Ost, tomatsaus, pepperoni, løk og rød paprika

8. Nr 28 – Hottentoppen

Ost, tomatsaus, pepperbiff, pepperoni og rød paprika

9. Nr 29 – BBQen

Ost, tomatsaus, marinert svinekjøtt, bacon, mais, rødløk og BBQ-saus

10. Nr 4 – Pizzabakeren spesial

Ost, tomatsaus, kjøttdeig, løk og bacon

Dersom du ønsker å kjøpe pizza fra Pizzabakeren kan du ta en titt på nettsiden deres eller ta i bruk Google Maps. Søk på “Pizzabakeren” i søkefeltet og nærmeste destinasjon vil dukke opp.

Pizzabakeren tilbud

Pizzabakeren har ofte kampanjer og konkurranser, som det er mulig å delta på. Kampanjene deres blir ofte annonsert på deres sosiale medier, enten om det er lokalt eller nasjonalt. De annonserer ofte en kampanje der du får en stor pizza og brus, for 199,-. Dersom man bestiller pizzaen på nett , har man muligheten til å få hver 10ende store pizza gratis. Hver obs på at dette ikke gjelder når pizzaen er på kampanje.

Russ, studenter og vernepliktige får også rabatt på pizzaen på pizzabakeren. Prisen for en stor pizza med studentrabatt er 159,-. Dersom man bestiller i appen eller på nett, kan man bruke rabattkoden ”STUDENTRABATT”. Hvis du derimot skal komme til utleveringssted for å hente pizzaen, kan du spørre om studentrabatt. Det er viktig at man har gyldig studiebevis, russebevis eller blått FD-ID kort. Dette må fremvises ved henting av pizza. Dersom det er slik at man ønsker pizzaen utkjørt, må studenten/russen/vernepliktig, kunne fremvise gyldig id ved levering. Rabatten gjelder kun for 3 store pizzaer. Tilbudet gjelder både for glutenfri pizza og delt pizza.

Pizzabakeren tid og levering

Pizzabakeren leveringstid

Tiden fra man bestiller pizzaen til den er klar, kan variere. Dersom man bestiller på nett er ofte den estimerte leveringstiden på omlag 20 minutter. Denne tiden kan både øke og synke, alt ettersom hvor mye de ansatte har å gjøre og hvor stor pågangen er. Det samme gjelder for levering i butikk. Leveringstiden kan variere her også, på samme grunnlag som ved bestilling på nett.

Dersom man ønsker pizzaen levert på døren, kan faktorer som pågang og distanse spille en rolle. En grunnleggende regel er at pizzabakeren alltid vil prøve å levere pizzaen innen en time fra bestilling. Det er mulig å bestille via telefon eller på nett, for pizza levert på døren. Dersom man bestiller på nett, betaler man for pizzaen på forhånd og de sørger derfor for kontaktløs levering. Dersom man bestiller via telefon kan man både betale med kort eller kontant. Minimum varekjøp for levering av pizzabakeren er 185,-. Prisen på kjøringen varierer på distansen pizzaen skal kjøres. Startprisen på kjøringen er på 85,-.

Gode eller dårlige råvarer?

Pizzabakeren reklamerer med at de har ferske bunner hver dag., og det stemmer. Hver dag er det noen som står opp for å bake pizzabunner, som skal vare ut dagen. Deigen bakes, heves og rulles ut. Pizzasausen er også laget av de som arbeider på Pizzabakeren. Noen av ingrediensene i bunnene og i pizzasausen er hemmelige, slik at de ikke kan kopieres av andre. Pizzabakerne rundt om i landet, får derfor tilsendt ferdigblandede ingredienser, som de blander med de lokale ingrediensene de får levert.

De andre råvarene på pizzabakeren er også ferske og alt de serverer lager de selv, på sine lokale pizzabakerier. Beholderne som toppingen ligger i holdes kjølig gjennom hele dagen og natten. I tillegg er det stort fokus på hygiene, slik at disse byttes og vaskes hver dag, for å opprettholde standarden på maten.

Hvordan starte opp sin egen Pizzabakeren?

starte opp sin egen Pizzabakeren

Pizzabakeren drives som franchise. Det vil si at franchisetaker får en lisens for å kunne drive en virksomhet og forvalte varemerket. Franchisetakeren står med både risikoen og gevinsten selv, ettersom at virksomheten både eies, finansieres og drives av franchisetaker.

Det er enkelt å kunne starte opp sin egen Pizzabaker. Man får et ferdig og komplett konsept, som blant annet består av: produkter, markedsføringsopplegg og driftssystemr. Det vil si at man ikke behøver å ha noen grunnleggende kunnskaper fra før. Hvis man er interessert i å starte opp sitt eget kan man besøke Pizzabakerens hovedkontor i Sandnes. Her vil man få en fullstendig gjennomgang av konseptet og hvilke forventinger som stilles til deg som ønsker å starte opp en egen Pizzabaker.

Pizzabakeren legger vekt på at det er viktig at man går inn med stå-på-vilje og deltar aktiv i den daglige driften. Man må være opptatt av å være lærevillig og bidra ed å opprettholde standarden på varemerket. Samtidig er det slik at franchisetaker må kunne stille med et egenkapital på minimum 100 000,- for å etablere en virksomhet. Det er også svært viktig å kunne fremlegge bevis på at man kan finansiere investeringen av en ny Pizzabaker.

PS: Dette innlegget er skrevet av en som tidligere jobbet i Pizzabakeren. Håper du likte informasjonen!

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Noen artikler som kunne vært intressante for deg:

Innhold

opp?

Har du noen
gode ideer?💭